7 міфів про віскі, у які не варто вірити

Цей алкоголь з’явився в п’ятнадцятому столітті. Його історія розвитку — довга й захоплююча, тому не дивно, що напій пов’язаний з багатьма міфами протягом свого існування. Деякі люди, які ніколи не пробували цього спиртного, охоче підтримують усталені стереотипи. Багатовікова історія та цікаві традиції споживання роблять віскі одним із найпопулярніших алкогольних напоїв у світі. Для справжніх поціновувачів його дегустація стала майже ритуалом, а його виготовлення обросло легендами. Однак ця популярність привела до багатьох міфів, які не завжди відповідають дійсності. Для того, щоб дізнатися правду про цей напій, прийшов час розвінчати найпоширеніші з них.


Популярні міфи, пов'язані з віскі

Сьогодні в продажу доступні сотні різних сортів віскі для замовлення. Багато споживачів вважають, що якісний напій роблять лише в Шотландії, а все інше — підробка. Це одна з найпоширеніших помилок, адже цей алкоголь виробляють у багатьох країнах по всьому світу, включаючи Ірландію, Сполучені Штати Америки, Канаду, Японію та деякі країни Європи. Кожен регіон має свої особливості виробництва та смакові якості, які не гірші за традиційний шотландський скотч. Великий асортимент віскі доступний за посиланням https://fozzyshop.ua/viski

Далі розглянемо ще популярні міфи:

  1. Чим старший віскі, тим він кращий. Витримка є важливою частиною виробництва алкоголю. Молодий віскі може мати свіжий і яскравий смак, який відрізняє його від старого. У кожному віковому сегменті напою є своя аудиторія шанувальників.
  2. Віскі слід вживати лише чистим. Деякі люди вважають, що додавання льоду чи води робить напій гіршим. Але досвідчені дегустатори часто рекомендують додати трохи води, щоб розкрити аромат алкоголю. Лід, з іншого боку, може освіжити напій у спекотний день. Важливо насолоджуватися віскі, який вам подобається.
  3. Колір віскі свідчить про його якість. Більш витриманий або якісний напій часто асоціюється з темним кольором. Насправді на відтінок впливає тип бочки, в якій він зберігався. Світлий віскі не менш якісний і може бути дуже насиченим на смак.
  4. Віскі — це суто чоловічий напій. У всьому світі жінки не менш активно насолоджуються ним, ніж чоловік, крім того, багато відомих дегустаторів і експертів — представниці чарівної статі.
  5. Чим більше диму в ароматі, тим краще віскі. Деякі сорти з острова Айла, наприклад, справді мають виражений димний смак. Однак це лише один із потенційних профілів. Смак віскі також може бути солодким, фруктовим або пряним.
  6. Віскі потрібно вживати виключно після їжі. Цей напій справді добре поєднується з десертами чи кавою, але також його можна вживати перед їжею або навіть під час неї. 
  7. Віскі краще зберігати в холодильнику. Навпаки, низька температура може погіршити смак і запах напою. Щоб зберегти свої властивості, пляшку слід зберігати в темному місці при кімнатній температурі.

Віскі — це напій з багатою історією, який заслуговує на те, щоб його розуміли і цінували правильно. Новачки часто не можуть зрозуміти справжню суть цього напою через міфи, пов’язані з ним. Не бійтеся пробувати щось нове, слухати свої почуття та відкривати для себе нові смаки.