Акторка Катерина Рубашкіна: «Навіть під час війни людям потрібні театри, кіно та серіали – щоб відволікатися»

Відома акторка Катерина Рубашкіна, виконавиця однієї з головних ролей у серіалі «Дрон», стала зірковою гостею ефіру «Радіо «Пятниця». Вона розповіла про майбутню премєру й нагадала, що 60-серійний детектив про роботу правоохоронців, у команді яких працює службовий собака на прізвисько Дрон, стартує вже 16 вересня о 19:20 на каналі НТН. А також поділилася тим, як їй працюється з чотирилапим колегою, який грає головного героя, що нового, завдяки серіалу, вона відкрила для себе про професію судмедексперта, і зізналася, чому попри війну вирішила повернутися в Україну з Австрії, куди разом з дитиною виїхала після повномасштабного вторгнення.


Саме вже запрошення на зйомки та відновлення роботи театру дали Катерині розуміння того, що навіть під час війни акторська професія потрібна. Адже в такий складний час важливо підтримувати глядачів, давати їм можливість відволікатися. «Я рік прожила в Австрії, біля Відня, і думала: повертатися мені додому чи не повертатися. Мені потрібно було обирати країну, де я далі буду жити, зважити всі плюси і мінуси. І коли я зрозуміла, що навіть під час такої складної ситуації в країні, під час війни, можливі зйомки, можливий театр…, і не просто можливі, а що все це потрібно людям. І глядачам треба не тільки про війну показувати. Їм потрібно відволікатися. Тому, наприклад, їм потрібні такі детективні історії, як наш новий серіал. І тоді я зрозуміла, що треба повертатися і треба працювати тут, на Батьківщині».

Звичайно, головною темою розмови був новий серіал «Дрон». «Глядачів чекають захоплюючі детективні історії, кожна серія – це нова історія, випадок із життя чи злочин, який розслідує команда поліцейських», – розповіла Катерина Рубашкіна.

В серіалі акторка грає судмедексперта Іванну Хуторенко. Катерина зізнається, що відрила для себе багато нового про цю професію: «Незважаючи на те, що судмедексперти, зазвичай, мають справу з не дуже приємними моментами, з темними історіями в своїй роботі, в житті вони, переважно, дуже позитивні люди, з хорошим почуттям гумору. Це такий зворотній бік їхньої професії. І моя героїня також дуже оптимістична, вона любить яскраво одягатися. Іванна – справжня жінка, трошки матеріалістка, хоче заміж, тому що їй під 40, але в неї особисте життя не склалося. І в серіалі у неї там розгортається ціла історія кохання...»


Для роботи над образом судмедексперта Катерині стали в нагоді курси першої домедичної допомоги, які вона проходила раніше. А ще – вона консультувалася зі своєю подругою-медикинею. «Якісь нюанси роботи медиків я знала, завдяки курсам домедичної допомоги, – розповіла акторка в ефірі радіо. – До речі, після того в моєму житті траплялися випадки, коли, справді, доводилося рятувати людей. Тому якісь базові речі я знала. Але все одно без консультацій своєї подруги я б не справилася. Вона мені показала, як правильно має діяти судмедексперт, які рухи робити, наприклад, навіть такі елементарні, як правильно міряти пульс».

Звісно, розповіла Катерина Рубашкіна і про  головного  героя серіалу – службового собаку на прізвисько Дрон, а точніше, про хвостатого актора на ім’я Дог, який в серіалі грає Дрона. – «У мене самої є  собака. Він такий трохи скажений, тому я знаю, як з собаками треба поводитися. А з Догом у нас одразу був контакт на знімальному майданчику. Мені хотілося з ними гратися. Мені хотілося з ним більше сцен, бо він такий позитивний. Він хоче працювати, гратися. Йому 7 років, тобто, це вже середній вік для песика, наскільки я розумію. Але все одно, він активний, веселий, оптимістичний. Бо у мого собаки постійно настрій міняється. А ще Дог п'ять років працював у поліції – займався пошуком вибухових речовин і зброї. А зараз він змінив кар'єру на акторську. І він – справжній майстер. Дуже професійний собака, я в захваті. Що він тільки не робить у кадрі! І злочинців затримує, і вибухівку знаходить, і виконує безліч інших непростих задач. Яких саме – глядачі зможуть побачити в серіалі. Я впевнена, вони отримають задоволення від перегляду».

Не пропустіть прем’єру детективного серіалу «Дрон» – 16 вересня о 19:20 экскюзивно на телеканалі НТН.  До речі, це перший за всю історію каналу серіал власного виробництва – НТН знімає його спільно з компанією «Київтелефільм».