Букети на день народження – які квіти актуальні для таких композицій?

День народження – це особливе свято. На нього з радістю чекають не тільки діти, але і дорослі. Це не дивно, адже День народження – це подарунки, смаколики і квіти. Так без красивих квіткових композицій не обійтися.





Але якими мають бути букети на день народження? Все залежить від того хто винуватець свята (вік іменинника та стать). А також величезне значення має відношення до іменинника того хто презентує букет. Якщо ви не впевнені що розберетеся з усіма нюансами подарунково-квіткового етикету, не хвилюйтеся, бо професійні флористи УкраФлора допоможуть вам створити неймовірний букет який викличе тільки позитивні емоції.

Варіації на тему букетів на день народження

У сучасного покупця немає проблем з придбанням квітів. Рослини доступні у широкому асортименті круглий рік. Причому квіти представлені як серед взірців місцевої флори так і серед екзотичних екземплярів. Але, замовляючи букет на день народження, треба пам’ятати, що квіти несуть в собі визначений символізм і особливо велику роль у цьому відіграє колір.

Отже якщо ви плануєте замовити букет на день народження мамі чи сестрі – краще обирати квіти в таких тональностях як рожевий, фіолетовий, помаранчевий, жовтогарячий. Білі троянди чи ромашкоподібні хризантеми теж виглядатимуть доречно. Але, як правило, квіти білого кольору асоціюються з весіллям та хрестинами. Для друзів кращим вибором стануть рослини у помаранчевій гамі та жовтій (саме ці відтінки символізують дружбу, відкритість). А от коханим рослини у жовтій палітрі краще не дарувати. Ідеальний вибір для коханої чи коханого – троянди червоного кольору. Але не переплутайте з темно-бордовим. Бо така варіація буде доречна для букету на день народження колезі або бізнес партнеру.

Відрізнятися букети на день народження можуть не тільки за кольором рослин, сортами та розмірами квітів але і за формами композицій. Дуже оригінально виглядають асиметричні композиції, для створення яких використано кілька видів рослин. А от моно букети шикарно виглядають у вигляді «куль». Так, букети круглої форми виглядають дуже елегантно і розкішно, і не дивно що вони дуже популярні. Крім того флористи пропонують експерименти з пакуванням. В якості матеріалів для пакування букетів на день народження можна використовувати:

  • Крафт папір;
  • Целофан;
  • Кошики;
  • Подарункові коробки;
  • Спеціальні пакети.

Якщо вам до смаку простота і натуральність і ви вирішили обрати букет з таких «рідних» рослин як соняшники, колосся пшениці та маки, можна обмежитися стрічкою яка підкреслить автентичність композиції.


Професійні та досвідчені флористи UkraFlora порадять вам які краще обрати рослини та пакування для створення букету на день народження конкретній людині в залежності від її віку, статі, статусу та вашого відношення до винуватця свята. Але в будь-якому випадку всі букети на день народження красиві, стильні і виконані з використанням тільки свіжих та якісних рослин.