Де заробити на фрілансі в Україні?

Робота на фріланс-біржах стає все більш популярною. Не виходячи з дому, за допомогою біржі пошуку фрілансерів в Україні можна оформити запит на виконання завдання, або почати заробляти самому.


Статистика по фрілансу в Україні

1. Відзначається зростання оплати фрілансерських послуг. За проект платять +- 2000 грн;
2. Найбільшим попитом користуються програмісти і комп'ютерні дизайнери;
3. Середній дохід програмістів, що працюють на локальних ринках, 23000 грн, копірайтерів-14000 грн;
4. Найбільш затребувані послуги фрілансерів в PR, маркетинговій сфері, телекомі, IT.


Найбільші інтернет-майданчики для українських фрілансерів

    Kabanchik - онлайн сервіс, що пропонує різноманітні послуги, в тому числі і фрілансерські. Сервіс пропонує систему виведення оплати через карту, прив'язану до профілю.

              Застосунок для фрілансу

              Freelancehunt - 70% співробітників українці. Розрахунок проводиться за системою» Сейф", коли замовник визначає проект і, заморозивши грошові кошти до завершення роботи, вибирає виконавця.


              Freelance.ua - працює пріоритетно з українськими фрілансерами. Замовлення проводяться як за "безпечною угодою", так і без неї з комісійним відсотком за виведення грошових коштів.


              Upwork - одна з найбільших міжнародних фрілансерських бірж. Співробітники підбираються дуже скрупульозно: реєстрація включає заповнення профілю, модерацію, відеозапис про себе та іншу інформацію. Роботи мають високу оплату. За даними 2019 року Upwork публікував дані про ставки в розмірі 215 доларів на годину. Особлива система оплати включає валюту біржі-коннекти. Пропорційно сумі договорів співробітники виплачують комісійний збір.


              Lemon.io співпрацює тільки з українськими фрілансерами, пропонуючи проекти закордонних замовників з США, Австралії, Ізраїлю, Європи. Обов'язкова вимога, що пред'являється до співробітників-знання англійської мови і відповідність всіх вимог професійних компетенцій, виявлених в ході скринінгу на hard skills.


              Fiverr - Ізраїльський майданчик з незвичайним способом оплати, що включає базовий, стандартний і преміальний пакети. Fiverr стягує 20 відсотків комісії.


              Роботу в Україні легко знайти і за допомогою програми Play Market Kabanchik.ua. для цього не потрібно ні резюме, ні співбесіда.

              За допомогою програми шукають нові завдання, керують ними, фільтрують замовлення, миттєво реагуючи на пропозиції. Надається можливість обговорювати деталі замовлення в чаті.


              Для того, щоб стати фрілансером на Кабанчику, досить тільки пройти реєстрацію в додатку або на сайті Kabanchik.ua.


              Знайти роботу фрілансера в Україні не складно, головне - поставити таку мету.