Дешеві vs дорогі гаражні ворота: чи варто переплачувати за ворота для гаража?

Гаражні ворота — це надійний захисник автомобіля і всього гаражного приміщення від несанкціонованого проникнення і негативних атмосферних впливів. Але під час вибору гаражних воріт часто виникають труднощі, оскільки на вітчизняному ринку представлені різноманітні конструкції, розраховані на різний бюджет. 

Так чи треба купувати дорогі моделі, чи можна обійтись дешевими? У цій статті постараємось дати остаточну відповідь на це питання. 

Основні характеристики гаражних воріт

Під час вибору воріт для власного гаража або бізнесу потрібно враховувати такі характеристики: 

  • Конструкція. Є багато різновидів конструкцій сучасних гаражних воріт. Наприклад, всесвітньо відомий виробник Hörmann пропонує приватним забудовникам такі ворота: ролетні, секційні та підйомно-поворотні. Для промисловості є більше варіантів, в тому числі відкатні, маятникові, швидкохідні моделі.
  • Енергоефективність. Збереження мікроклімату в приміщенні — одне із головних завдань гаражних воріт. На енергозберігальні властивості безпосередньо впливає матеріал воріт. 

Якщо полотно виготовлено із металу, то ворота будуть «холодними». Дерев’яне полотно будет більш ефективним. Крім того, необхідно звертати увагу на ущільнювачі, якщо це секційна конструкція. Ущільнювачі повинні бути по всьому периметру секцій, оскільки вони захищають від проникнення вологи та збереження необхідного температурного режиму. 

  • Захист від корозії. Спершу треба звернути увагу на клімат місцевості. Наприклад, корозійний вплив на матеріали буде різним в центральній Україні та в південних регіонах. Найбільш схильні до корозії — металеві ворота. 
  • Інтенсивність використання. Згідно зі статистикою побутові ворота відчиняються від 2 до 4 разів на день. Така частота є порівняно невисокою, тому з нею впорається будь-яка конструкція воріт. Але якщо мова йде про промислове використання, необхідно звернути увагу на моделі з підвищеним ресурсом автоматики. Автоматика для гаражних воріт відіграє значну роль в процесі використання.


  • Світлопропускна здатність. Щоб мінімізувати використання світла всередині приміщення, можна звернути увагу на моделі воріт з додатковими вікнами. 
  • Приводи для воріт. Є два основних варіанти: ручний і автоматичний. Купити автоматику для воріт можна відразу або зробити це пізніше. Гаражні автоматичні ворота — це сучасний варіант, який не потребує додаткового догляду та технічного обслуговування. 

Ціна на ворота для гаража

Після того як були проаналізовані необхідні характеристики воріт, можна звертати увагу на ціну. Вартість такої продукції формується залежно від вищеперерахованих відмінностей. Тому навести точні цифри практично не можливо.

Але є гарантоване правило — не варто вибирати занадто дешеві моделі невідомого походження, тому що навряд чи хто зможе гарантувати їхню якість. Рекомендовано віддавати перевагу продукції перевірених виробників. Одним із таких є німецька компанія Hörmann, продукцією якої користуються по всьому світу. 


Гаражні ворота секційні, підйомно-поворотні, ролетні розраховані на приватних забудовників і бізнесменів. Крім того, міжкімнатним і вхідним дверям від виробника віддають перевагу все більше українців.

Наприклад, сталеві вхідні двері IsoPro 65 гарантують максимальну безпеку і збереження тепла. Вони дійсно виправдовують свою ціну, що багаторазово підтверждено позитивними відгуками покупців. 

Тому віддавати перевагу дешевизні чи якості — індивідуальний вибір кожного. Ми рекомендуємо вибирати золоту середину. Краще раз заплатити за якісні та надійні гаражні ворота, ніж вибрати дешевий варіант, який буде пропускати вологу, не буде утримувати тепло належним чином і вже через декілька місяців буде потребувати технічного обслуговування.