Діаманти й етикет: як правильно носити, з чим і куди

Місце справжнього царя каменів по праву займає діамант. Від надзвичайної краси діамантових виробів з давніх давен божеволіли шанувальники розкоші й величі. Їх приваблювали блискучість, сяйво, колір і, звичайно, ціна діамантів. Сьогодні в цього камення теж чимало поціновувачів. Однак, якщо ви стаєте власником такої коштовності, насамперед варто знати правила етикету щодо неї.

Етикет і діамантові персні

Здається, що більше на руках перснів з діамантами, тим краще. Насправді, це зовсім не так, оскільки можна перейти межу в сторону “циганського” стилю. Тому на думку експертів, оптимально носити на кожній руці по одній прикрасі. Додаткові зауваження:

  • Кільце з діамантом великого розміру слід вдягати лише на визначні події, тоді як на інші випадки варто носити камені меншого розміру у вигляді класичних прикрас.
  • Потрібно підбирати камені відповідно віку, статури та стилю вбрання, тому що, наприклад, на тендітній руці зовсім не гарно дивиться масивне кільце з діамантом, так само як елегантна сукня не поєднується з яскравим каменем.
  • Форма ювелірного виробу має відповідати загальному стилю, оскільки абстрактні прикраси не підійдуть до класичних деталей і навпаки.

А щоб не натрапити на підробку, ретельно перевіряйте продавця коштовностей. Купити діаманти у Києві надійно можливо в мережі Gold.ua. 


Варто слідкувати за стилістикою образу в цілому, враховуючи тренди. Наприклад, поєднання срібла та золота в прикрасах стають все більш популярними та навіть звичними, а от поєднувати діаманти з перлами — і досі моветон.

Браслети, кулони та брошка з діамантами

Такі прикраси можуть стати як родзинкою загального образу, так і безглуздим доповненням. Саме тому має значення не лише ціна діамантів, але й знання, як правильно їх носити.

Браслети:

  • Найкраще носити на правій руці, якщо ви правша.
  • Повинні мати жорстку форму за наявності орнаментальної композиції.
  • Вільно висячі браслети гарно виглядають за наявності невеликої кількості каменів.

Кулони:

  • Варто одягати з сукнями, які мають однотонний темний верх і високу горловину.
  • Часто носять кулони на рівні декольте грудей при відвертому ліфі сукні.
  • Намисто із діамантів має чудовий вигляд на відкритих плечах.

Брошка:

  • Традиційні брошки — у формі бутона квітів, зокрема троянд.
  • Молодим дівчатам пасують діамантові брошки у вигляді гілочки, а старшим жінкам — листочків.
  • Найкраще брошка помітна на вбранні класичного стилю, в однотонному виконанні.

Додаткові правила діамантового етикету

Часом любителі діамантів вибирають собі прикрасу як талісман, який може мати вигляд знаку зодіаку. Такі елементи не варто вдягати на ділові зустрічі чи вечірки, оскільки це буде вказувати на неосвіченість власника коштовності.

Також у вихованому суспільстві в жодному разі не можна питати у власника, яка вартість діамантів.

Найбільш ефектно камені виглядають при штучному освітленні, саме тому вихід з ними варто планувати на вечірній час.

І наостанок варто нагадати, що діамант любить самотність, тому поєднувати його з іншими коштовними каменями не доцільно.