ELNEO ВИПУСТИВ ДЕБЮТНИЙ АЛЬБОМ “МОЛОДІСТЬ” ТА КЛІП ПРИСВЯТУ ЗАГИБЛОМУ ДРУГУ З МАРІУПОЛЯ

Романтичний музикант ENLEO 17 листопада 2023 року випустив свій дебютний альбом. Одночасно з ним і вийшов відеокліп на головну пісню альбому “молодість”, що і дав назву лонгплею. Робота розкриває душевний стан артиста та відповідає на питання “То що таке молодість в наш час?”.

Кліп “молодість” має велике значення для артиста з численних причин.Головна, що це присвята пам'яті Данила Подобайла - посмертному герою України, який був не тільки воїном, а і музикантом, поетом та оператором, а також близьким другом Нікіти з Маріуполя. Учасників кліпу об'єднують свобода душі та вогонь в очах, та їх рідне місто - Маріуполь. Акторами у відео стали ті, хто пережив і відчув на собі важливість сьогодення та ціну свободи.

У зйомках взяли участь митці, волонтери й музиканти серед них, Татаренко Володимир - волонтер, якого прямо з Азовсталі вивезли в російський полон і катували. Дьяконова Марія - художниця, її картина «Життя» зі зруйнованим будинком, що обросло квітами проектується на екрані прикрасила відеороботу. Федір - 16-ти річний волонтер, який постійно відкриває нові збори, і вже зібрав понад 200000 грн для ЗСУ, він є другом дитинства Нікіти, з яким вони бігали по гаражах і “наводили суєту на районі“. Цікаво, що в кліпі присутні елементи з кожної минулої відеороботи, роблячи це своєрідною “новою точкою”.

Режисерами роботи «молодість», як і всіх попередніх кліпів виступили друзі музиканта - Марі Погребинська та Павло Закревський. Про провідну ідею сам артист висловився так:

“ Нам було надзвичайно важливо, аби в цій роботі з‘явилися маріупольці.Люди з мого рідного міста. Вони знають ціну сьогоднішнього дня та ціну свободи. Кожному з них довелося покинути свій дім, їх місце сили, дорослішання та найсильніших мрій.

Спілкуючись з акторами на зйомках, найбільше нас вразили їхні погляди. В їх очах не було болю, страху або ненависті. Навпроти, вони випромінювали любов до життя, уся знімальна група заряджалася їх позитивом)”

Альбом складається з дев'яти треків. Чотири пісні вже відомі: “чорнеморе”, “м'ятна ніч”, “бій подушками” та “вальс під вибухи”, тоді як інші п'ять стануть новими для слухача. Пісні написав ENLEO у співавторстві з Сергіє Рановим та Євгеном Тріплов. Над зведенням треків працювали три музичні інженери: американський звукорежисер Ендрю Маурі, Ігор Завада та Вадим Лисиця.

До альбому увійшли як і нові, так і старі авторські пісні ENLEO в різних жанрах: від року, до попмузики та ліричних пісень. Дебютний альбом артиста можна почути наживо 26 листопада у клубі Atlas.