Фарбування вдома: поради для стійкого кольору та здорового волосся

Фарбування вдома: поради для стійкого кольору та здорового волосся

Дратують відрослі корені, виблискують сиві волосинки, або ж душа бажає змін, а можливості піти в салон немає? Спробуйте пофарбувати волосся вдома! Звісно ж, цей експеримент не без ризиків, але наші поради допоможуть вам отримати бажаний результат без сюрпризів і невдач.

Як вибрати фарбу для волосся?

Перший крок до успішного фарбування — правильний вибір фарби. Просто зайти на EVA.UA і вибрати найпопулярніший варіант фарби для волосся недостатньо, потрібно вгадати з відтінком, розрахувати кількість і підібрати потрібний тип формули, залежно від ваших побажань.


Тип фарби

Якщо ви просто хочете поекспериментувати з кольором волосся або приміряти на короткий час сміливий відтінок, можете спробувати мусові фарби без аміаку. Вони прості в нанесенні, майже не шкодять волоссю та доволі легко вимиваються за кілька разів.

Коли ви періодично фарбуєте волосся, але бажаєте поновити його відтінок між візитами до майстра, спробуйте тонувальний шампунь або відтінкову маску. Вони чудово приховають жовтизну на блонді, підкреслять глибину темного кольору або відновлять яскравість рудого волосся.

У випадку сивини підійде лише стійка крем-фарба. Вона чудово перекриває світлі пасма та дарує тривалий результат, що зберігається кілька місяців за правильного догляду. Найкраще знайти варіант з натуральними оліями або захисними комплексами в складі.

Відтінок і тон

Інколи навіть дуже красивий на картинці колір може зіпсувати зовнішність людини, тому підбирати його потрібно з огляду на тип зовнішності та відтінок шкіри. За допомогою тестів в інтернеті спробуйте визначити свій кольоротип: зима, весна, літо чи осінь, — і, враховуючи це, підбирайте темний або світлий, холодний або теплий відтінок фарби з палітри. Якщо бажаєте отримати природний результат, орієнтуйтеся на натуральний колір брів.

Також варто враховувати, що фінішний колір зазвичай є на 1–2 тони світлішим за зразок на пакованні фарби. Тому для точного відтворення відтінку візьміть темніший варіант або потримайте фарбу на кілька хвилин менше, ніж в інструкції.

Кількість фарби

Зазвичай крем-фарба для домашнього використання має малий об’єм — 60 мл. Виходячи з цього, варто оцінити довжину свого волосся та обрати потрібну кількість:

• 1 тюбик для короткого волосся;

• 2 тюбики для середньої довжини — до 40 см;

• 3 тюбики для довгого волосся.

Звісно ж, потрібно також враховувати густину та у випадку дуже густого волосся купити 1 тюбик про запас.

Після вибору фарби не забудьте зробити тест на алергію: нанесіть краплю засобу на згин ліктя та зачекайте 12 годин. Якщо шкіра свербить, напухла та дуже почервоніла — краще оберіть інший продукт.

Як зробити фарбування комфортним і успішним?

Значна частина успіху залежить від ваших дій, тому потрібно чітко виконувати вказівки з інструкції від виробника. Якщо там інформації замало, спробуйте знайти офіційний сайт з відеоуроками. Наші ж поради допоможуть вдосконалити цей процес.

• Щоб отриманий відтінок не став неприємним сюрпризом, попередньо зробіть тест на пасмі поблизу шиї.

• Виконуйте фарбування на другий або третій день після миття голови — щойно вимите волосся надто розсипається у руках.

• Перед початком процедури підготуйте всі інструменти та не забудьте про таймер або телефон.

• Щоб захистити шкіру, нанесіть жирний крем або вазелін по лінії росту волосся, а після фарбування усуньте плями міцелярною водою.

• Використовуйте фарбу лише із щойно розкритого тюбика, щоб фарбування було стійким і передбачуваним.

• Якщо бажаєте також зробити ламінування або хімічну завивку, зробіть паузу до чи після фарбування мінімум 2 тижні для відновлення волосся.

Також радимо записати відтінок, виробника та кількість фарби, яка дала бажаний результат — тоді наступного разу буде легше придбати потрібний продукт.

Як підвищити стійкість кольору?

Наскільки стійким і яскравим буде результат фарбування залежить не лише від якості фарби та старань виробника, а й від вашого догляду після фарбування.

Перш за все, одразу після процедури потрібно нанести спеціальну маску або бальзам для закріплення барвника. Найчастіше їх можна знайти в комплекті з фарбою, в іншому випадку — придбати в косметичних магазинах. Також варто відкласти миття голови шампунем на 2–3 дні для повного закріплення фарби.

Після цього використовуйте лише спеціальні продукти для догляду за фарбованим волоссям:

• безсульфатний шампунь для запобігання вимивання пігментів і зниження впливу «твердої» води;

• живильну маску для відновлення та захисту від зовнішніх чинників;

• зволожувальний кондиціонер для м’якості та блиску без переобтяження;

• незмивний спрей або крем для захисту від високої температури та ультрафіолету;

• тонувальний шампунь або маску для підтримання та корекції кольору.

Також варто знизити до мінімуму використання стайлерів з нагріванням і сушити волосся феном лише на прохолодному режимі.

Якісне фарбування волосся вдома — завдання не з простих. Тому краще попросіть когось допомогти вам, а якщо сумніваєтесь, зверніться до професіонала в салоні краси.