Група LATEXFAUNA випускає довгоочікуваний другий за ліком альбом

Група LATEXFAUNA випускає довгоочікуваний другий за ліком альбом. Називається він «Сенбернар». Його хлопці присвятили своєму першому директору Богдану Уцесі, який трагічно пішов із життя у 2018-му році.

«Він був нашим персональним сенбернаром. Добрим, великим і сильним. Провідником і спасителем, який і вивів нас в люди. Ми йому дуже багато чим завдячуємо. На жаль, через два роки після початку нашої співпраці Богдана не стало. Ми дуже важко переживали цю втрату і хотіли йому якось віддячити. Тому присвячуємо цей альбом йому», — заявив фронтмен LATEXFAUNA Дмитро Зезюлін.

За словами музиканта, новий альбом став більш різноманітним по звучанню у порівнянні з першим диском. «У ньому з’явилося більше різного звуку. Тут можна почути і арт-рок, і електроніку, і пост-панк та навіть фольк. При цьому дуже важливо слухати цей альбом від першої до останньої пісні, адже тут дуже приємно перетікає трек у трек і зміна музичних пейзажів відбувається дуже приємно», — вважає лідер LATEXFAUNA.

На альбом «Сенбернар» потрапило 11 треків. Майже всі пісні були записані ще до великої війни у 2020 і 2021 роках.

1. «Сенбернар». Пісня, що дала назву альбому. Вона про чоловіка, що мав у дитинстві собаку. Якось у дитинстві сенбернар рятує його від хуртовини і тягне на собі до дому. Хлопчик відчуває себе ніби королем Артуром, який мчить крізь зарослі темного лісу. Він фантазує про багатьох демонів і воронів, які його оточують, але завдяки другові сенбернару йому вдається дістатись до дому. А в другому куплеті наш ліричний герой уже виріс, і, як часто буває, вік заводить його в кризу, де чоловік стає залежним від деяких психоактивних речовин, що його руйнують і він помирає. Помираючи, він бачить, що за ним приходить той самий його сенбернар. Пес забирає його туди, де вони гуляли в дитинстві — у мелісові луги.

2. «Арктика». Це пісня про молодого науковця, який зазнав краху посеред Арктики десь на Алясці і шаман його вилікував. Після цього він задоволений повертається до дому, де його зустрічає дружина і цілує його у холодні ключиці.

3. «Heroes of Might and Magic III». Це пісня про двох хлопців десяти років (а мені було приблизно десять років, коли ця гра була дуже популярною), які грають у гру–стратегію, яка називається «Герої меча і магії 3».

4. «Черкащина». Пісня про останній день літа, коли двоє юнаків будуть вилітати з батьківського гнізда і полетять кудись далеко завойовувати великі міста. І в них є мрія, про те, що колись вони стануть великими людьми. А ті дівчата, які колись їх недооцінювали, будуть шкодувати і кусати собі лікті.

5. «Кентавр». Це антична музична картина, в якій зображено давньогрецького воїна, котрий переміг всіх ворогів і смертельно поранений прямує до дому і просить кентавра віднести його до рідного полісу, щоб попрощатися із рідними.

6. «Вулкан». Це пріквел до пісні з попереднього альбому, яка називається «Клан Сокола». У цій пісні-пріквелі ми розповідаємо історію про ісландського вікінга, який прямує у Мезоамерику і запитує пророцтва у вулкана чи його похід буде вдалим. Вікінг приносить вулкану в жертву рабів, різноманітні дари і шовк. Вулкан бере ці дари і розказує вікінгу страшну правду про його майбутній похід.

7. «Секвоя». Пісня про те, як бандит з дикого заходу зустрічає в перестрілці корінного американця і вбиває його. І в цей момент у його психіці стається злам, бо він розуміє, що вбив щось прекрасне. І щоб покаятися він клянеться секвої, що він зміниться і більше не буде тим варваром і бандитом, яким був до цього.

8. «Касатка». Це трек про чоловічу кризу, яка стається після сорока, коли чоловік думає, що його голодна молодість була значно кльовішою ніж його сита зрілість.

9. «Баунті». Це хіт, який я представляти не буду. Ви всі його чули і знаєте. Єдине, що можу сказати, в альбомі він буде набагато довший ніж його попередня синглова версія.

10. «Левада». Багатьом може здатися, що ця пісня була написана під впливом теперішньої війни, але насправді це не так. Вона була написана у 2021 році під впливом гри на PlayStation, яка називається Red Dead Redemption 2. Будучи під враженнями від цієї шикарнючої гри про ковбоїв, я написав цю пісню. Вона про те, як молодий хлопець проводить свій перший і останній день у компанії однієї дівчини, тому що вдосвіта його чекають коні і степи, сповнені летючого свинцю.

11. «Богун». Останній трек на платівці. У цій пісні Іван Богун постає не як полководець, а як коханець.