Культурний форум “Синергія Креативних Індустрій. Культурна Дипломатія” відбувся 15 жовтня у Відні.

П’ятий культурний форум відбувся вперше за межами України та об’єднав українців у Відні, в спільноту свідомих лідерів нового часу, що несуть культуру людяності, хочуть створювати інноваційні, креативні проекти, що змінюють якість життя людей.

Це платформа створена БФ «Промені Щастя», яка об’єднує лідерів різних сфер діяльності, для обговорення найбільш актуальних питань - глобального вектору розвитку світу, країн, галузей стійкого розвитку та культурної сфери, зокрема,  розвитку креативних індустрій.

Марина Ігнатуша, голова БФ Промені Щастя, керівник компанії Brandberg Universe, Центру Креативної Освіти, візіонер, консультант із стратегічного розвитку, філантроп, культурний дипломат, автор та модератор форуму у своєму виступі розкривала роль, місію України сьогодні у світі, українців, як націю з унікальним генетичним кодом та сфери сталого розвитку, що мають стати драйверами розвитку людства в перехідному етапі- інтегральну освіту, людиноорієнтований консалтинг та живе мистецтво.

Спікерами форуму, стали експерти,  лідери різних сфер діяльності, що об’єднують навколо себе людей.

З Оленою Шоптенко, хореографом-постановником, дворазовою чемпіонкою світу з бальних танців говорили про танець, як один з найкращих інструментів культурної дипломатії, адже це мова тіла, яка є міжнародною і зрозумілою абсолютно всі, на прикладі проектів-флешмобів створених Оленою з командою у Відні.
Підняли тему важливості українських митців сьогодні, їх роль як культурних дипломатів в світі, та унікальність «живого мистецтва танцю», що передає цінності та створюють нові сенси цілих поколінь.

Всесвітньовідома оперна співачка, громадська діячка, людина року в Україні 2016, кавалер ордену княгині Ольги 3-го ступеню Зоряна Кушплер висловила думку про роль українців, що виходять з позиції тих, що переймають досвід і переходять у позицію тих, що дають знання і надбання світові.
А також, чому важливо об'єднання творчої інтелігенцієї та формування сучасної еліти світу, саме зараз.

З Мариною Касьян, партнером клубу підприємців у Відні, інвестиційним партнером девелоперської компанії, засновником центру Indigo Education, дитячого садку Indigo Kids, продакшин студії Indigo Production, поговорили про важливість об’єднання людей навколо спільних цінностей і цілей, про розвиток унікального потенціалу кожного учасника спільнот, побудову екосистем та силу синергії.

Культурну дипломатію через мову гастрономії та особливості ресторанного бізнесу у Відні,  відкрив для учасників форуму Роман Жорін, засновник ресторану українсько-австрійської кухні GRND, що знаходиться в самому центрі Відня, де і відбувся захід.

Всі учасники форуму ділились відчуттями як важливо об’єднуватись і робити зміни там де ти знаходишся сьогодні, адже це і є сьогодні роль українців робити світ кращим.