Лайфхаки з використання соковижималки

Сучасні соковижималки — ефективне кухонне обладнання, яке дозволяє отримувати в домашніх умовах свіжий сік цілий рік. Купити недорогу модель пропонує інтернет-магазин Фокстрот у Львові. Сировиною можуть бути не лише екзотичні плоди та садові фрукти. Також підійдуть звичні коренеплоди — морква, буряк. А щоб процес приготування свіжого соку був комфортним, пропонуємо кілька корисних порад.


Як вичавити сік з м'яких та твердих плодів і не стати як вичавлений лимон

  1. Сучасні соковижималки не вимагають очищення фруктів та овочів від шкірки. Гострі ножі, потужний двигун, центрифуга з харчової сталі, подвійний принцип віджиму – модель відомого виробника без проблем переробляє плоди та фруктово-овочеву сировину. Видаляти шкірку потрібно лише тоді, коли вона може негативно вплинути на смак напою.
  2. Великі кісточки з вишні, черешні, персика треба видаляти. Насіння в яблуках, винограді, апельсинах можна залишити.
  3. Аби шнек не заклинило, додавайте великі фрагменти плодів із паузою. Спрямовуйте їх спеціальним штовхачем.
  4. Волокнисті або тверді коренеплоди краще розрізати на шматочки по 4-5 см. Віджимання соку буде швидшим та ефективнішим.
  5. Якщо обладнання не має опції автоматичного викиду вичавок, перевіряйте контейнер для збору відходів. В разі його заповнення прилад працює з перевантаженням.
  6. Легше готувати фруктово-овочевий коктейль, якщо спочатку переробити м'яку сировину, а потім — тверду. Так відходів буде менше.
  7. Щоб отримати прозорий напій без м'якоті, візьміть тверді та соковиті фрукти. Зменшити вміст м'якоті дозволяє сито. Багато виробників додають його в комплект до соковижималки.
  8. Фрукти та овочі, які зберігались тривалий час, а також «пухкі» за своєю природою, дадуть м'якоть у соку або навіть пастоподібну масу. Любителям пюре додатково рекомендується придбати спеціальну насадку.
  9. Вичавки, отримані після переробки плодів, не викидайте. Використовуйте їх для приготування страв. Наприклад, фруктові вичавки можна додати в тісто під час приготування оладок, вичавки з моркви або буряка — для овочевих котлет.


Як бонус пропонуємо ще один лайфхак. Щоб не тільки приготування соку, а й догляд за технікою був простим, не відкладайте миття робочих деталей у довгий ящик. Мити деталі соковижималки виробники радять протягом 10-15 хвилин після сеансу віджимання соку. Тоді частинки сировини, що залишилися всередині приладу, не підсохнуть до поверхонь. Якщо ви миєте соковижималку вручну, використовуйте щітку. Багато брендів додають її у комплектацію. Для миття в посудомийній машині особливих рекомендацій немає — ще одне розумне обладнання все зробить саме.