MacBook Air M3: п’ять причин замовити новий ноутбук Apple

Ультралегкі ноутбуки – тренд останніх років. Приємно працювати за компактним ноутбуком, де б ви не перебували, розуміючи, що в його тонкому корпусі ховається неймовірний потенціал. На передньому краї з виробництва ультрабуків йде ніхто інший, як Apple. 






Макбук на базі процесорів Apple Silicon – це культовий пристрій, який лишає далеко позаду конкурентів. З 15-го березня стартувало передзамовлення на новий MacBook Air з удосконаленим процесором Apple M3. Наведемо п’ять ключових причин, чому варто не пошкодувати грошей та замовити цей ноутбук.

Компактність та легкість для активного життя

В Україні замовити Apple MacBook Air M3 можна у двох модифікаціях:

  • з екраном 13.3 дюйма;
  • з екраном 15.3 дюйма.

Менша за розмірами модель важить усього 1.24 кг. Більша – 1.51 кг. Якщо порівнювати з громіздкими ноутбуками від конкурентів, вага яких перевищує 2 кг, перед нами справжній компактний та легкий красень. З його допомогою будь-яке місце, де б ви не перебували, може перетворитися на ваш робочий кабінет. При цьому завтовшки корпус трохи більше одного см. Одне задоволення працювати за таким компактним і легким ноутбуком.

Потужність на межі фантастики

Ми обираємо ноутбуки Apple не лише завдяки їхній ергономіці. Продуктивність та багатозадачність – одна з ключових відмінностей. Apple MacBook Air 2024 року працює під управлінням однокристальної системи Apple M3. А це характеристики поза будь-якими порівняннями:

  • 8-ядерний CPU з тактовою частотою 4.0 ГГц;
  • надшвидка оперативна пам’ять 8 – 16 Гб типу LPDDR5 на частоті 6,4 ГГц;
  • 8- або 10-ядерний графічний процесор Apple GPU інтегрованого типу;
  • окремий нейронний блок Neural Engine для оптимізованого використання нейромереж та алгоритмів штучного інтелекту.

Залежно від вибраної модифікації, ви отримуєте ноутбук, який здатен впоратися з різними навантаженнями. Крім того, алгоритми ШІ значно підвищують продуктивність. Так, у порівнянні з MacBook Air M1 2020 року, нова машина працюватиме в 1.6 разів продуктивніше і швидше. Крім того, маємо значне підвищення енергоефективності.

Неймовірний дисплей

Одна з видатних рис ноутбуків Apple – їхні дисплеї. В даній моделі ми отримуємо IPS Liquid Retina екран з роздільною здатністю 2560 x 1440 для 13-дюймових пристроїв, та 2880 x 1864 пікселів для 15-дюймових моделей. Частота оновлення – 60 Гц. На перший погляд, не багато. Але якщо ноутбук потрібен вам саме для роботи, для здоров’я очей це оптимальний показник. Пікова яскравість на рівні 500 Ніт – можливість впевнено працювати за монітором навіть у яскравий день.


Автономність – наше усе

Місткі батареї – ще одна перевага Макбук. Новенькі MacBook Air M3 в контексті автономної роботи по-справжньому дивують. Батареї ємністю 52.6 або 66.5 ВтГ гарантують автономну роботу впродовж 15-18 годин залежно від завдань, які виконує користувач. Наприклад, ви можете дивитись відео без перерв до 18 годин поспіль.

Універсальність для продуктивної роботи

З огляду на інші характеристики Apple MacBook Air M3 не зрадить наших очікувань:

  • чітка камера FaceTime 1080p;
  • динаміки з підтримкою просторового аудіо;
  • система інтелектуальних мікрофонів з розумним пригніченням зайвих шумів;
  • необхідні порти для під’єднання сторонньої периферії;
  • підтримка сучасних бездротових стандартів, наприклад Bluetooth 5.3 або Wi-Fi 6E.

Не зволікайте з оформленням замовлення на сайті офіційного дилера Apple в Україні. Якщо вам потрібен сучасний та продуктивний ноутбук, Apple MacBook Air M3 – саме те, що ви шукаєте.