Обираємо мікроавтобус: ТОП 5 найнадійніших моделей

Мікроавтобуси належать до категорії комерційного транспорту, тому що їх використовують для пасажирських перевезень, а також транспортування вантажу масою 700-1300 кілограм. Регулярна експлуатація з повним завантаженням пасажирського салону або вантажного відсіку сприяє швидкому зносу деталей. Тому до мікроавтобусів пред'являються високі вимоги щодо надійності. У ТОП 5 найнадійніших моделей входять такі мікроавтобуси:

  • Volkswagen Transporter;
  • Peugeot Traveller;
  • Hyundai Grand Starex/ H-1;
  • Ford Transit;
  • Volkswagen Crafter.

Каталог оригінальних запчастин Volkswagen та інших вищезгаданих мікроавтобусів можна знайти за адресою japan-cars.com.ua. Розглянемо детально кожну модель, щоб знати її переваги, що забезпечують високу надійність.

MdxXu2ZFfT8pLkT09YGoeHqhML-38vCvBXRk2USdB1cjo0PgrQr4mVeZ0hILNHxPQ3cSFW8FCzZ04qWqbd_2JdEQZhuSJYv20zNdI6HItnPfoLD4HtvYgw9Ep5TGectowqBF0cOYLz7RC70MgSH-j8A

Автозапчастини Volkswagen Transporter

Найвищий рейтинг має мікроавтобус Volkswagen Transporter за свою надійність та невибагливість. Пропонуються чотири модифікації цього автомобіля, які відрізняються між собою габаритами кузова. Виробник гарантує, що дорогі автозапчастини Volkswagen знадобляться лише після того, як машина пройде 240 000 кілометрів. Крім того, на кузов надається гарантія на 12 років, оскільки за цей період виключено появу наскрізних осередків корозії.

Виходячи з відгуків власників даного мікроавтобуса, він оснащений надійним силовим агрегатом та коробкою передач. Купити запчастини на Фольксваген для цих вузлів не проблема, та й капітальний ремонт їм потрібний при пробігу приблизно 300 000 кілометрів. Машина має кліренс 202 міліметри, що дозволяє навіть при повному завантаженні не боятися нерівностей дорожнього покриття. Що стосується комфорту в салоні, сидіння другого ряду можна скласти у разі їх непотрібності, що збільшує вантажний простір мікроавтобуса.

Комфортабельний Peugeot Traveller 

Цей автомобіль не тільки надійний, але й може запропонувати максимальний комфорт як для пасажирів, так і для водія. Пасажирський варіант розрахований на 7 осіб, включаючи водія. Машина йде м'яко незалежно від якості дорожнього покриття. Цьому сприяє 6-ступінчаста гідромеханічна коробка передач. Що стосується витрати палива трасою, він становить 5.8-7.5 літрів на 100 кілометрів, залежно від завантаження салону. Кузов має протикорозійний захист, що гарантує тривалий термін служби.

Hyundai Grand Starex/ H-1

Даний мікроавтобус вважається сімейним, оскільки має містке багажне відділення та комфортабельний салон. У ньому є регульовані крісла та модернізований клімат-контроль. Потрапити до ТОП-5 найнадійніших мікроавтобусів сприяла наявність таких систем та пристроїв на борту транспортного засобу:

  • подушки безпеки не тільки передні, а й бічні;
  • шторка безпеки;
  • помічник паркування;
  • підігрів сидінь;
  • підсилювач керма;
  • електропривід стекол;
  • дзеркала, що автоматично складаються.

Всі системи відрізняються високою надійністю, а тому пересування на цьому автомобілі максимально безпечне та комфортне.

Ford Transit

Відмінними рисами даного мікроавтобуса є економічність, довговічна і безвідмовна коробка передач, а також надійна ресора підвіска. За своєчасної заміни витратних матеріалів та відсутності агресивного стилю водіння, трансмісія Форд Транзит буде справно працювати 400-450 тисяч кілометрів пробігу. Також мікроавтобус виділяється високим рівнем безпеки, оскільки оснащений навіть системою контролю вертикальної стабільності, що унеможливлює перекидання автомобіля.

Фольксваген Crafter

Даний вантажопасажирський мікроавтобус має аеродинамічний дизайн і доступний у трьох варіантах: одномісна та подвійна кабіна, а також у вигляді фургона. Тому рекомендується підбирати запчастини Фольксваген за ВІН-кодом, щоб не переплутати модифікацію, для якої призначені деталі. З особливостей салону варто виділити крісло водія з чотиристоронньою підтримкою попереку. Перш ніж купити запчастини Volkswagen Crafter для двигуна необхідно уточнити конфігурацію силового агрегату, оскільки для автомобіля передбачено два мотори. Аналогічна ситуація з трансмісією, оскільки пропонується два види КПП.

Екстер'єр мікроавтобуса примітний тим, що його оснащують колесами 16 та 17 дюймів. Також в екстер'єрі є стандартні запчастини на Фольксваген, такі як: денні вогні, задні протитуманні ліхтарі та фари з галогеновими джерелами світла. Розташування задніх стоп-сигналів на великій висоті покращує їх видимість водіям, що рухаються позаду.