Консервуй нормально
Огірки з соусом Томатний чилі
Похрустіти маринованими огірочками взимку – саме те, щоб покращити собі настрій! З соусом Томатний чилі чилі Руна та Столовим оцтом Руна огірки виходять хрусткі, гостренькі, та смачні
Інгредієнти
На 5 літрових банок:
2,5 кг огірків
7 склянок води (по 250 мл)
6-8 ст. л. томатного соусу чилі Руна (в залежності від бажаної гостроти)
250 г цукру
250 мл Столового оцту Руна 9%
2 ст. л. солі
1 ч. л. сухого імбиру
5 бутонів гвоздики
10 горошин чорного перцю
5 горошин духмяного перцю
Приготування
КРОК 1
Помийте огірки, викладіть у велику миску та залиште у воді на 4 години. Далі зріжте хвостики. Якщо у вас маленькі огірки розміром з мізинець, можна не зрізати, аби вони не стали занадто м’якими та залишились хрусткими. Кількість огірків може бути трохи меншою чи більшою, все залежить від їх розміру.
КРОК 2
У велику каструлю влийте 7 склянок води. Доведіть до кипіння і всипте 250 г цукру та 2 ст. л. солі. Додайте до маринаду 6-8 ст. л. соусу чилі Руна, всипте 1 ч. л. сухого імбиру. Проваріть на невеликому вогні, помішуючи ложкою 3-5 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і влийте 250 мл Столового оцту Руна 9%, перемішайте.
КРОК 3
На дно кожної стерилізованої банки викладіть по 1 бутону гвоздики, 2 горошини чорного перцю та 1 горошину духмяного. Зверху вертикально викладіть огірки, намагайтеся робити так, щоб вони щільно прилягали один до одного. Залийте банки з огірками гарячим маринадом.
КРОК 4
Візьміть кілька каструль чи одну дуже велику ємність та поставте на плиту. Дно застеліть рушником або покладіть тарілку уверх дном, щоб банки не тріснули. Виставте банки з огірками та маринадом у каструлі і налийте на дно води, вона має досягати приблизно 1/3 висоти банок. Накрийте банки стерилізованими кришками, але поки не закручуйте. Увімкніть вогонь, дайте воді на дні каструлі закипіти та стерилізуйте банки з огірками ще приблизно 10-15 хвилин. Після цього закупорте банки з огірками та залиште, аби вони трохи охололи. Переставте у прохолодне місце для зберігання.
Консервуй нормально!
Консервовані огірочки з Сацебелі
Що взимку має бути в кожній оселі? Хрусткі та пікантні мариновані огірочки з соусом Сацебелі Руна. Вони хоч до м’яса, хоч до гарніру, головне.
Інгредієнти
На 4 літрові банки:
1,2 л води,
1 стакан Столового оцту Руна 9% - 200 мл.,
6 ст. л. Соусу Сацебелі Руна,
2 ст. л. солі – 60 г,
1 стакан цукру - 160 г,
Перець чилі, листя смородини, вишні, хрону – за смаком.
Приготування
КРОК 1
Стерилізовані банки вкриваємо листям смородини, вишні, хрону, додаємо цілі перчики чилі за смаком. Вертикально та щільно трамбуємо у банки огірки.
КРОК 2
Готуємо маринад. У киплячій воді розчиняємо сіль і цукор, додаємо Соус Сацебелі Руна, знов доводимо до кипіння та вливаємо Столовий оцет Руна 9%, даємо закипіти.
КРОК 3
Заливаємо до банок киплячий маринад та закатуємо.
Консервуй нормально!
Кабачки з соусом Сацебелі
Друзі, хто з нас не любить смачні й ароматні кабачки, особливо взимку, коли вони нагадують про літо? Пропонуємо вам неймовірний рецепт консервованих кабачків з соусом Сацебелі Руна. Це справжній делікатес: ніжні, пікантні, з ідеальною кислинкою та приємно хрусткі.
Інгредієнти
3 кг кабачків (соломкою),
1 банка соусу Сацебелі Руна,
100 г столового оцту Руна 9%,
1 скл. цукру,
1 скл. олії,
2 ст. ложки солі з чубком,
100 г часнику (вичавленого),
1 ч. л. меленого червоного перцю,
Приготування
Усі інгредієнти перемішайте та варіть 30 хв. від закипання.
Ще киплячим розкладіть суміш у стерилізовані банки та закрутіть.
Виходить 7 банок по 0,5 л.
*Можна червоний перець не давати взагалі (якщо не любите гострого) або дати замість нього 1 п. солодкої паприки.
*Замість Сацебелі можна дати соус Кетча Руна – виходить дуже смачно!
Консервуй нормально!
Кабачкова ікра з соусом Кетча
Ну хто не любить кабачкову ікру? Зручно її намазувати на скибочку хліба, подавати в тарталетках, а також кабачкова ікра смачна з будь-яким гарніром. А ще якщо зробити її з соусом кетча Руна…ммм…пальчики оближеш…
Інгредієнти
Кабачки – 1,4 кг;
Морква – 300 г;
Ріпчаста цибуля – 300 г;
Часник – 4 зубчики ;
Соус Кетча Руна – 200 г;
Олія – 1/3 склянки;
Цукор - 1,5 ст. л.;
Сіль - 1 ст. л.;
Оцет столовий Руна 9% - 1 ст. л.;
чорний мелений перець – за смаком.
Приготування
КРОК 1
Цибулю та кабачки наріжте кубиками, моркву натріть на великій тертці. При цьому, якщо у вашого кабачка товста шкірка – її краще очистити.
КРОК 2
У товстому сотейнику нагрійте олію, обсмажте в ній до золотистого кольору цибулю з морквою. Додайте в сотейник кабачок і готуйте під кришкою доки він не розм'якне, періодично помішуючи.
КРОК 3
Коли кабачок буде майже готовий додайте цукор, сіль, чорний мелений перець, Соус Кетча Руна. Перемішайте і тушкуйте на повільному вогні близько 5 хвилин.
КРОК 4
Подрібніть кабачкову ікру до однорідної консистенції, додайте Столовий оцет Руна 9% та добре вимішайте. Поверніть ікру на плиту та доведіть її до кипіння.
КРОК 5
Розкладіть ікру по стерилізованих банках і накрийте стерилізованими кришками, але поки що не герметично.
КРОК 6
Поставте банки в каструлю і залийте теплою водою, щоб вона покривала банки десь на 80%. З моменту закипання води стерилізуйте кабачкову ікру в банках 15 хвилин. Після цього ікру можна закатувати. Залишіть ікру доки вона повністю не охолоне, потім перенесіть у захищене від сонця прохолодне місце.
Консервуй нормально!
Мариновані зелені помідори
Мариновані зелені помідори – це чудова закуска, яка стане ідеальним доповненням будь-якого столу. Вони мають яскравий, пікантний смак і добре поєднуються з різними стравами.
Інгредієнти
Помідори зелені - 1 кг.
Вода - 1 л.
Столовий оцет Руна 9% - 110 мл.
Сіль - 45 г.
Цукор - 90 г.
Столовий оцет Руна 9% - 110 мл.
Часник - 10 зубч.
Перець гострий стручковий - 1 шт.
Зелень (петрушка і селера) - 40 г
Приготування
КРОК 1
Помідори наріжте на четвертинки або дрібніше, якщо вони великі.
Порубайте зелень і гострий перець, а часник пропустіть через прес.
У глибокій ємності перемішайте помідори з зеленню, перцем і часником.
Перекладіть суміш в чисті простерилізовані банки.
КРОК 2
Зробіть маринад. Влийте воду в каструлю, додайте сіль, цукор, оцет і доведіть до кипіння.
Залийте маринадом помідори в банках і закатайте банки стерилізованими кришками.
Переверніть банки кришками вниз, укутайте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.
Консервуй нормально!
Кабачки, як гриби зі столовим оцтом Руна 9%
Кабачки як гриби — не закуска, а пісня! Вона легка бюджетна в приготуванні, доповнить ваш обід чи вечерю і буде доречна навіть до святкового столу, адже у неї неперевершений смак.
інгредієнти :
Кабачки: 3 кг (очищених)
Кріп: пучок
Петрушка: пучок
Сіль: 2 ст. л
чорний перець мелений: 1 ст. л
цукор: 6 ст. л
соняшникова олія: 1 стакан
Столовий оцет Руна 9%: 1 стакан
Приготування
Крок 1
Беремо зрілі кабачки, щоб м'якоть була твердою. Нарізаємо кабачки кубиками 1 см завтовшки.
Крок 2
Змішуємо з усіма інгредієнтами і маринуємо 3 години.
Крок 3
Через 3 години розкладаємо масу в стерилізовані банки
Крок 4
Стерилізуємо в гарячій воді з розрахунку півлітрова банка — 5 хвилин
Крок 5
Закатуємо простерилізованими кришками й перевертаємо, і головний секрет банки не закутуємо
Консервуй нормально !
Салат зі шпарагівки
Цей рецепт шпарагівки справжня знахідка ! Готується легко із простих складників, а взимку доповнить святковий і буденний стіл. Смакує, як самостійна страва і може доповнювати гарніри, закуски.
Інгредієнти
На 6 півлітрових банок:
Шпараґівка (квасоля стручкова спаржева): 2 кг (жовта чи зелена)
Морква: 400 г
Цибуля: 400 г
Солодкий перець: 2 середніх
Томатний соус Руна Чилі : 1 банка
Столовий оцет Руна 9%: 3 ст. ложки
Олія: 4 ст. ложки
Сіль: 3 чубні ст. ложки
Цукор: 100 г
Приготування
Порізати моркву, солодкий перець соломкою та покласти у велику каструлю.
Додати соус «Томатний чилі», Руна олію, сіль, цукор та варити на повільному вогні 30 хв.
Шпарагівку промити, відрізати хвостики, порізати на 2-3 частини та перекласти до решти овочів, додати часник.
За 5 хвилин до готовності салату додайте Столовий оцет Руна 9%.
У стерилізовані банки 0,5 л перекладіть гарячий салат та закатайте кришкою.
Консервуй нормально!
Асорті з огірків та помідорів
Дуже смачне виходить таке асорті. Взимку, відкривши баночку такої консервації, одразу згадуєш про сонячні літні дні. І на серці стає одразу тепліше.
Інгредієнти
На 1 банку об'ємом 2 л:
помідори, огірки (скільки увійде в банку)
1 невелика морква
5-6 зубчиків часнику
2 листків хрону
2 парасольки кропу
4 листків смородини
4 листки вишні
2-3 гілочки естрагону (якщо не знайшли, не додавайте)
5 горошин запашного перцю
5 горошин чорного перцю
1 болгарський пречик, розрізаний навпіл перчик (за бажанням)
Для маринаду (на 1 літр води):
2 ст. л. цукру
2 ст. л. солі
70 мл Столового оцту Руна 9%
Для маринаду на банку об'ємом 3 л, зазвичай, потрібно:
1,5 л води
3 ст. л. солі
3 ст. л. цукру
3 лаврових листка
100 мл Столового оцту Руна 9%
Приготування
• Заздалегідь готуємо банки і кришки.
• Огірки, помідори і зелень добре промиваємо проточною водою. Огірки потрібно залити холодною водою на 2 години.
• Нарізаємо одну невелику моркву на кружечки.
• У огірків зрізаємо краї.
• На дно банки укладаємо листя хрону, листя смородини, гілочки естрагону, він же острогін (якщо не знайшли, то не додавайте), листочки вишні і парасольку кропу.
• Викладаємо огірки. Укладаємо щільно, але без зусилля. Між ними можете укласти розрізаний навпіл болгарський перчик.
• У процесі укладання додаємо зубчики часнику і моркву, порізану на кружечки.
• Потім, кожен помідор наколюємо зубочисткою в чотирьох місцях, навколо плодоніжки.
• Зверху кладемо ще одну парасольку кропу, перець запашний і чорний перець горошком.
• Дуже акуратно заливаємо банки з овочами окропом.
• Залиті окропом банки, накриваємо кришками.
• Через 15 хвилин зливаємо воду з банок, вона нам не знадобиться.
• Заливаємо банки новою порцією окропу (вже вдруге) і знову залишаємо на 15 хвилин.
• А через 15 хвилин, зливаємо воду, але вже в каструлю (з цієї води будемо готувати маринад).
Готуємо маринад.
• На 1 літр води кладемо 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 2 лаврових листа і ставимо каструлю на вогонь, перемішуємо. Доводимо маринад до кипіння.
• Вимикаємо вогонь і вливаємо Столовий оцет Руна 9%.
• Заливаємо киплячим маринадом банку, закатуємо, перевертаємо і закутуємо. Залишаємо так до повного охолодження.
Асорті готово!
Консервуй нормально!
Помідори у желе зі столовим оцтом Руна 9%
Якщо ви перебуваєте у пошуках простої, але оригінальної закуски на зиму – спробуйте помідори у желе. Завдяки Столовому оцту Руна 9% томати виходять із насиченим кисло-солодким смаком, та ще й в оточенні маринаду-желе.
Інгредієнти :
1,5 кг томатів,
2-3 червоні болгарські перчини,
зелень кропу та петрушки,
перець чорний горошком,
лавровий листок.
Заливка:
1 л води,
5 ст. л цукру (з гіркою),
2 ст. л солі (без гірки),
1 ст. л Столового оцту Руна 9%,
10 г желатину.
Приготування
Крок 1
Желатин замочити в холодній воді.
Крок 2
Вимити помідори, нарізати їх часточками.
Крок 3
Банки ретельно помити. На дно покласти зелень, нарізаний довільними шматочками болгарський перець, перець горошком та лавровий листок.
Крок 4
Підготовлені помідори щільно скласти в банки.
Крок 5
Готуємо заливку : в каструлі змішати всі складові окрім желатину та оцту. Довести до кипіння та додати оцет. Дати покипіти хвилину й вимкнути вогонь. Додати набряклий желатин та ретельно перемішати до його повного розчинення.
Крок 5
Гарячою заливкою заповнити банки з помідорами по плічка.
Крок 6
Стерилізувати: півлітрові банки – 5 хвилин, літрові – 10 хвилин.
Крок 7
Закрити кришками, перевернути догори дном та вкутати до охолодження.
ЛАЙФХАК: перед подачею баночки потрібно поставити в холодильник на 1-1,5 години, щоб желе застигло.
Консервуй нормально!
Кабачкова ікра з соусом Томатний чилі Руна
Ароматна та пікантна кабачкова ікра з соусом чилі стане прикрасою стола. Саме завдяки приємній гостринці всім знайома кабачкова ікра грає новими барвами.
Інгредієнти :
Кабачки: 3 кг
Соус Томатний чилі Руна: 200 г
Цибуля: 0,5 кг
Морква: 0,5 кг
Часник: 10 зубчиків
Болгарський перець (за бажанням): 2 середні
Сіль: 1,5 столової ложки
Цукор: 100 г
Столовий оцет 9% Руна: 2 ст. ложки
Соняшникова олія: 100 мл
Приготування
Крок 1
Помийте та поріжте овочі. Якщо кабачки старі, то шкурку можна зняти. Наріжте їх середньою соломкою, так само й болгарській перець. Цибулю поріжте кільцями, часник – пластинами.
Крок 2
Зробіть засмажку з цибулі та моркви
Крок 3
Кабачки та засмажку складіть у каструлю з товстим дном або казан. Додайте цукор, сіль, олію.
(Кабачки та засмажку можна заздалегідь перекрутити через м’ясорубку, а можна вже готову ікру подрібнити погружним блендером)
Крок 4
Тушкуйте годину на невеликому вогні у власному соку, час від часу помішуючи.
Крок 5
Додайте соус Томатний чилі Руна та Столовий оцет 9% Руна та тушкуйте ще півгодини.
Крок 6
Закатайте у стерилізовані банки, і не закутуйте після закатки.
Консервуй нормально !
Томати зі столовим оцтом Руна 9%
Щоб уся родина взимку була вражена смаком ваших консервованих томатів, головне вибрати якісний оцет! А покроковий рецепт ідеальних помідорів на зиму читайте далі
Інгредієнти :
(на 3 літрові банки)
Помідор: 4 кг
Вода: 3 л
Цукор: 450 г
Сіль: 150 г
Столовий оцет 9% Руна: 180 мл
Кріп: 6 парасольок
Петрушка: 12-18 гілочок
Лавровий лист: 6 шт.
Чорний перець горошок: 24 шт.
Листя смородини: 3-4 шт.
Часник: 12 зубчиків
Цибуля: 1 шт.
Морква: 1 шт.
Приготування
Крок 1
На дно кожної стерилізованої банки викладаємо лист смородини, парасольку кропу, 2-3 гілочки петрушки, 2-3 шматочки листа хрону і 4 горошини перцю.
Крок 2
Помиту та очищену моркву нарізаємо кружечками. У кожну банку додаємо по 4-5 штук. Додаємо довільно нарізаний часник та лавровий лист.
Крок 3
Викладаємо помідори.
Крок 4
Коли банки наповнені помідорами наполовину, додаємо нарізану кільцями цибулю – по 3-4 півкільця у кожну.
Крок 5
Готуємо маринад. Наливаємо в каструлю воду і ставимо її на вогонь. Додавши сіль і цукор, доводимо маринад до кипіння. Як закипів, вливаємо Столовий оцет 9% Руна і вимикаємо вогонь.
Крок 6
Заливаємо банки з помідорами. Щоб посудина не лопнула, додаємо маринад поступово.
Крок 7
Накривши банки простерилізованими кришками, ставимо їх у каструлю з водою і стерилізуємо 8 хвилин після закипання рідини.
Крок 8
Закриваємо банки ключем і перевіряємо, чи щільно затиснуті кришки. Відправляємо нашу заготовку в місце для зберігання.
Консервуй нормально!
Солодкий Перець в соусі Томатний чилі Руна
Взимку, коли вибір свіжих овочів не такий великий, кожній господині у нагоді стане баночка солодкого перцю. Його яскравий теплий смак поверне вам відчуття літа. Поїхали консервувати!
Інгредієнти
3 кг болгарського перцю
3 банки соусу Томатний чилі Руна
1 склянка олії
Столовий оцет 9% Руна 80 мл
1 ст. ложка цукру
2 ст. ложки солі
Перець на смак, вода
Приготування
Крок 1
Соус Томатний чилі Руна поставте на вогонь, щоб почав закипати. Додайте олію, сіль, цукор, Столовий оцет 9% Руна.
Крок 2
Як тільки почне кипіти, додайте перець, нарізаний середніми смужками. Доведіть до кипіння і варіть 25 хвилин. Якщо соус занадто густий, додайте води та доведіть до бажаної консистенції.
Крок 3
Розкладіть у стерильні банки (вимиті та висушені в духовці) та одразу ж закрийте кришками.
Крок 4
Переверніть догори дном, вкрийте рушником та залиште до повного охолодження.
Консервуй нормально!
Баклажани в соусі Кетча Руна
Цей рецепт пікантно-солодких баклажанів виглядає в баночці гарніше, ніж веселка! Взимку від них і око радіє і смакові рецептори вражені. Бо ж смачно! Консервуй нормальн!
Інгредієнти :
(на 6 банок по 0,5 л)
Баклажани: 3 кг
Вода: 1 л
Столовий оцет 9% Руна: 0,5 л
Цукор: 450 г
Соус Кетча Руна: 250 г
Часник: 8-10 зубчиків
Соняшникова олія: 3 ст. л.
Приготування
Крок 1
Для приготування маринаду у велику каструлю виливаємо воду, столовий оцет 9% Руна, цукор, сіль, ретельно перемішуємо та доводимо до кипіння.
Крок 2
Коли маринад закипить, викладаємо нарізані середніми брусочками баклажани. Перемішуємо, щоб усі овочі опинилися у маринаді. Проварюємо все разом приблизно 5-7 хвилин.
Крок 3
У глибоку миску виливаємо соус Кетча Руна. Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо або пропускаємо через прес.
Крок 4
Проварені в маринаді баклажани дістаємо в чистий посуд, зливаємо маринад, він нам більше не знадобиться.
Крок 5
У чисту каструлю наливаємо трохи олії та додаємо баклажани. Потім додаємо часник і заливаємо соусом Кетча Руна. Перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні 1-2 хвилини.
Крок 6
Викладаємо в стерилізовані сухі банки баклажани в томатному соусі та стерилізуємо у великій каструлі або в духовці (за температури 150-160°С) 20 хвилин. Потім акуратно дістаємо банку і герметично закриваємо кришкою. Чекаємо, поки заготовка охолоне, потім прибираємо її до зими.
Консервуй нормально!
Маринований часник зі столовим оцтом 9% Руна
Маринований часник – чарівна паличка взимку, коли хочеться додати трохи пікантності до перших або других страв. Такий він стане незамінним! При маринуванні гарячим способом часник втрачає свою гіркоту, стає прозорими на вигляд і набуває насиченого смаку.
Інгредієнти
Очищений часник: 500 г
Вода: 1л
Сіль крупна: 1 ст. ложка
Цукор: 2 ст. ложки
Лавровий лист: 2 шт.
Гвоздика: 2 шт.
Перець горошок: 2 шт.
Чорний перець горох: 7 шт.
Кориця (за бажанням): пів палички
Столовий оцет 9% Руна: 70 мл
Приготування
Крок 1
Маринад. Змішуємо всі вищеперераховані компоненти крім оцту і часнику і доводимо суміш до кипіння, і одразу знімаємо маринад з вогню і вливаємо столовий оцет 9% Руна.
Крок 2
Поки маринад нагрівається, необхідно потримати зубчики часнику в киплячій воді протягом трьох хвилин, потім обдати їх холодною водою, і одразу укласти в банки.
Крок 3
Укладений у банки часник заливаємо щойно знятим з вогню маринадом.
Крок 4
Заповнені банки швидко закатуємо, укутуємо на 3-5 днів, після чого можна сміливо переміщати їх на місце зберігання. Такі банки з часником можуть зберігатися до 2 років в темному місці без втрати первинних властивостей.
Консервуй нормально!
Маринований перчик в олії.
Маринований перчик в олії — проста і неймовірно смачна домашня консервація на зиму. Такий рецепт перчика не потребує стерилізації, не примхливий до умов зберігання, процес його приготування займає лише кілька хвилин, а радує своїм смаком потім ще протягом року!
Інгредієнти :
(на 5 банок по 1 л)
Перець болгарський: 5 кг
Вода: 1 л
Столовий оцет 9% Руна 9: 200 г
Олія соняшникова: 200 г
Цукор: 200 г
Сіль: 2 ст. ложки
Лавровий лист: 2 шт.
Перець чорний горошком: 5-6 горошин
Гвоздика: 2 шт.
Перець духмяний: 2 горошини
Приготування
Крок 1
Маринад. Змішайте всі інгредієнти, крім оцту й перців. Кип'ятіть 5 хвилин, в кінці додайте оцет.
Крок 2
Закип'ятіть воду, туди опустіть перці, розрізані на 4 частини кожен. Бланшуйте 2 хвилини, потім відкиньте на друшляк.
Крок 3
Перці опустіть в киплячий маринад, проваріть 5 хвилин.
Крок 4
Перекладіть їх у стерилізовані банки, залийте маринадом і закатайте кришками.
Консервуй нормально!
Морква по-корейськи.
Зібравши врожай моркви або просто зустрівши у продажу смачну, стиглу і хрумку – заготуйте трохи моркви по-корейськи на зиму в банках! Зайвою в коморі вона точно не буде!
Інгредієнти :
Морква: 1.5 кг
Цибуля: 250 г
Сіль: 1 ст. л.
Цукор: 100 г
Олія: 50 мл
Столовий оцет 9% Руна: 50 мл
Приправа "для моркви по-корейськи": 0.5 пачки
Коріандр мелений: 0.5-1 ст.л.
Мелений чорний перець: 0.5 ч.л.
Часник: 1 голівка
Приготування
Крок 1
Моркву натріть на терці для моркви по-корейськи або наріжте на тонкі смужки. Додайте цибулю півкільцями та мілко подрібнений часник. Посоліть, поперчіть, присипте цукром та спеціями.
Крок 2
Влийте олію та столовий оцет 9% Руна, перемішайте та відіжміть моркву руками, аби вона дала сік. Накрийте кришкою та приберіть до холодильнику на добу маринуватися.
Крок 3
Через добу викладіть моркву у стерилізовані банки, залийте соком та закатайте.
Консервуй нормально!