Консервуй нормально

Огірки з соусом Томатний чилі 

Похрустіти маринованими огірочками взимку – саме те, щоб покращити собі настрій! З соусом Томатний чилі чилі Руна та Столовим оцтом Руна огірки виходять хрусткі, гостренькі, та смачні

Інгредієнти

На 5 літрових банок:

2,5 кг огірків

7 склянок води (по 250 мл)

6-8 ст. л. томатного соусу чилі Руна (в залежності від бажаної гостроти)

250 г цукру

250 мл Столового оцту Руна 9%

2 ст. л. солі

1 ч. л. сухого імбиру

5 бутонів гвоздики

10 горошин чорного перцю

5 горошин духмяного перцю

Приготування

КРОК 1

Помийте огірки, викладіть у велику миску та залиште у воді на 4 години. Далі зріжте хвостики. Якщо у вас маленькі огірки розміром з мізинець, можна не зрізати, аби вони не стали занадто м’якими та залишились хрусткими. Кількість огірків може бути трохи меншою чи більшою, все залежить від їх розміру.

КРОК 2

У велику каструлю влийте 7 склянок води. Доведіть до кипіння і всипте 250 г цукру та 2 ст. л. солі. Додайте до маринаду 6-8 ст. л. соусу чилі Руна, всипте 1 ч. л. сухого імбиру. Проваріть на невеликому вогні, помішуючи ложкою 3-5 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і влийте 250 мл Столового оцту Руна 9%, перемішайте.

КРОК 3

На дно кожної стерилізованої банки викладіть по 1 бутону гвоздики, 2 горошини чорного перцю та 1 горошину духмяного. Зверху вертикально викладіть огірки, намагайтеся робити так, щоб вони щільно прилягали один до одного. Залийте банки з огірками гарячим маринадом.

КРОК 4

Візьміть кілька каструль чи одну дуже велику ємність та поставте на плиту. Дно застеліть рушником або покладіть тарілку уверх дном, щоб банки не тріснули. Виставте банки з огірками та маринадом у каструлі і налийте на дно води, вона має досягати приблизно 1/3 висоти банок. Накрийте банки стерилізованими кришками, але поки не закручуйте. Увімкніть вогонь, дайте воді на дні каструлі закипіти та стерилізуйте банки з огірками ще приблизно 10-15 хвилин. Після цього закупорте банки з огірками та залиште, аби вони трохи охололи. Переставте у прохолодне місце для зберігання.

Консервуй нормально!

Консервовані огірочки з Сацебелі

Що взимку має бути в кожній оселі? Хрусткі та пікантні мариновані огірочки з соусом Сацебелі Руна. Вони хоч до м’яса, хоч до гарніру, головне.

Інгредієнти

На 4 літрові банки:

1,2 л води,

1 стакан Столового оцту Руна 9% - 200 мл.,

6 ст. л. Соусу Сацебелі Руна,

2 ст. л. солі – 60 г,

1 стакан цукру - 160 г,

Перець чилі, листя смородини, вишні, хрону – за смаком.

Приготування

КРОК 1

Стерилізовані банки вкриваємо листям смородини, вишні, хрону, додаємо цілі перчики чилі за смаком. Вертикально та щільно трамбуємо у банки огірки.

КРОК 2

Готуємо маринад. У киплячій воді розчиняємо сіль і цукор, додаємо Соус Сацебелі Руна, знов доводимо до кипіння та вливаємо Столовий оцет Руна 9%, даємо закипіти.

КРОК 3

Заливаємо до банок киплячий маринад та закатуємо.

Консервуй нормально!

Кабачки з соусом Сацебелі

Друзі, хто з нас не любить смачні й ароматні кабачки, особливо взимку, коли вони нагадують про літо? Пропонуємо вам неймовірний рецепт консервованих кабачків з соусом Сацебелі Руна. Це справжній делікатес: ніжні, пікантні, з ідеальною кислинкою та приємно хрусткі.

Інгредієнти

3 кг кабачків (соломкою),

1 банка соусу Сацебелі Руна,

100 г столового оцту Руна 9%,

1 скл. цукру,

1 скл. олії,

2 ст. ложки солі з чубком,

100 г часнику (вичавленого),

1 ч. л. меленого червоного перцю,

Приготування

Усі інгредієнти перемішайте та варіть 30 хв. від закипання.

Ще киплячим розкладіть суміш у стерилізовані банки та закрутіть.

Виходить 7 банок по 0,5 л.

*Можна червоний перець не давати взагалі (якщо не любите гострого) або дати замість нього 1 п. солодкої паприки.

*Замість Сацебелі можна дати соус Кетча Руна – виходить дуже смачно!

Консервуй нормально!

Кабачкова ікра з соусом Кетча

Ну хто не любить кабачкову ікру? Зручно її намазувати на скибочку хліба, подавати в тарталетках, а також кабачкова ікра смачна з будь-яким гарніром. А ще якщо зробити її з соусом кетча Руна…ммм…пальчики оближеш…

Інгредієнти

Кабачки – 1,4 кг;

Морква – 300 г;

Ріпчаста цибуля – 300 г;

Часник – 4 зубчики ;

Соус Кетча Руна – 200 г;

Олія – 1/3 склянки;

Цукор - 1,5 ст. л.;

Сіль - 1 ст. л.;

Оцет столовий Руна 9% - 1 ст. л.;

чорний мелений перець – за смаком.

Приготування

КРОК 1

Цибулю та кабачки наріжте кубиками, моркву натріть на великій тертці. При цьому, якщо у вашого кабачка товста шкірка – її краще очистити.

КРОК 2

У товстому сотейнику нагрійте олію, обсмажте в ній до золотистого кольору цибулю з морквою. Додайте в сотейник кабачок і готуйте під кришкою доки він не розм'якне, періодично помішуючи.

КРОК 3

Коли кабачок буде майже готовий додайте цукор, сіль, чорний мелений перець, Соус Кетча Руна. Перемішайте і тушкуйте на повільному вогні близько 5 хвилин.

КРОК 4

Подрібніть кабачкову ікру до однорідної консистенції, додайте Столовий оцет Руна 9% та добре вимішайте. Поверніть ікру на плиту та доведіть її до кипіння.

КРОК 5

Розкладіть ікру по стерилізованих банках і накрийте стерилізованими кришками, але поки що не герметично.

КРОК 6

Поставте банки в каструлю і залийте теплою водою, щоб вона покривала банки десь на 80%. З моменту закипання води стерилізуйте кабачкову ікру в банках 15 хвилин. Після цього ікру можна закатувати. Залишіть ікру доки вона повністю не охолоне, потім перенесіть у захищене від сонця прохолодне місце.

Консервуй нормально!

Мариновані зелені помідори

Мариновані зелені помідори – це чудова закуска, яка стане ідеальним доповненням будь-якого столу. Вони мають яскравий, пікантний смак і добре поєднуються з різними стравами.

Інгредієнти

Помідори зелені - 1 кг.

Вода - 1 л.

Столовий оцет Руна 9% - 110 мл.

Сіль - 45 г.

Цукор - 90 г.

Столовий оцет Руна 9% - 110 мл.

Часник - 10 зубч.

Перець гострий стручковий - 1 шт.

Зелень (петрушка і селера) - 40 г

Приготування

КРОК 1

Помідори наріжте на четвертинки або дрібніше, якщо вони великі.

Порубайте зелень і гострий перець, а часник пропустіть через прес.

У глибокій ємності перемішайте помідори з зеленню, перцем і часником.

Перекладіть суміш в чисті простерилізовані банки.

КРОК 2

Зробіть маринад. Влийте воду в каструлю, додайте сіль, цукор, оцет і доведіть до кипіння.

Залийте маринадом помідори в банках і закатайте банки стерилізованими кришками.

Переверніть банки кришками вниз, укутайте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.

Консервуй нормально!

Кабачки, як гриби зі столовим оцтом Руна 9%

Кабачки як гриби — не закуска, а пісня! Вона легка бюджетна в приготуванні, доповнить ваш обід чи вечерю і буде доречна навіть до святкового столу, адже у неї неперевершений смак.

інгредієнти :

Кабачки: 3 кг (очищених)

Кріп: пучок

Петрушка: пучок

Сіль: 2 ст. л

чорний перець мелений: 1 ст. л

цукор: 6 ст. л

соняшникова олія: 1 стакан

Столовий оцет Руна 9%: 1 стакан

Приготування

Крок 1

Беремо зрілі кабачки, щоб м'якоть була твердою. Нарізаємо кабачки кубиками 1 см завтовшки.

Крок 2

Змішуємо з усіма інгредієнтами і маринуємо 3 години.

Крок 3

Через 3 години розкладаємо масу в стерилізовані банки

Крок 4

Стерилізуємо в гарячій воді з розрахунку півлітрова банка — 5 хвилин

Крок 5

Закатуємо простерилізованими кришками й перевертаємо, і головний секрет банки не закутуємо

Консервуй нормально !