Консервуй нормально

Огірки з соусом Томатний чилі 

Похрустіти маринованими огірочками взимку – саме те, щоб покращити собі настрій! З соусом Томатний чилі чилі Руна та Столовим оцтом Руна огірки виходять хрусткі, гостренькі, та смачні

Інгредієнти

На 5 літрових банок:

2,5 кг огірків

7 склянок води (по 250 мл)

6-8 ст. л. томатного соусу чилі Руна (в залежності від бажаної гостроти)

250 г цукру

250 мл Столового оцту Руна 9%

2 ст. л. солі

1 ч. л. сухого імбиру

5 бутонів гвоздики

10 горошин чорного перцю

5 горошин духмяного перцю

Приготування

КРОК 1

Помийте огірки, викладіть у велику миску та залиште у воді на 4 години. Далі зріжте хвостики. Якщо у вас маленькі огірки розміром з мізинець, можна не зрізати, аби вони не стали занадто м’якими та залишились хрусткими. Кількість огірків може бути трохи меншою чи більшою, все залежить від їх розміру.

КРОК 2

У велику каструлю влийте 7 склянок води. Доведіть до кипіння і всипте 250 г цукру та 2 ст. л. солі. Додайте до маринаду 6-8 ст. л. соусу чилі Руна, всипте 1 ч. л. сухого імбиру. Проваріть на невеликому вогні, помішуючи ложкою 3-5 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і влийте 250 мл Столового оцту Руна 9%, перемішайте.

КРОК 3

На дно кожної стерилізованої банки викладіть по 1 бутону гвоздики, 2 горошини чорного перцю та 1 горошину духмяного. Зверху вертикально викладіть огірки, намагайтеся робити так, щоб вони щільно прилягали один до одного. Залийте банки з огірками гарячим маринадом.

КРОК 4

Візьміть кілька каструль чи одну дуже велику ємність та поставте на плиту. Дно застеліть рушником або покладіть тарілку уверх дном, щоб банки не тріснули. Виставте банки з огірками та маринадом у каструлі і налийте на дно води, вона має досягати приблизно 1/3 висоти банок. Накрийте банки стерилізованими кришками, але поки не закручуйте. Увімкніть вогонь, дайте воді на дні каструлі закипіти та стерилізуйте банки з огірками ще приблизно 10-15 хвилин. Після цього закупорте банки з огірками та залиште, аби вони трохи охололи. Переставте у прохолодне місце для зберігання.

Консервуй нормально!

Консервовані огірочки з Сацебелі

Що взимку має бути в кожній оселі? Хрусткі та пікантні мариновані огірочки з соусом Сацебелі Руна. Вони хоч до м’яса, хоч до гарніру, головне.

Інгредієнти

На 4 літрові банки:

1,2 л води,

1 стакан Столового оцту Руна 9% - 200 мл.,

6 ст. л. Соусу Сацебелі Руна,

2 ст. л. солі – 60 г,

1 стакан цукру - 160 г,

Перець чилі, листя смородини, вишні, хрону – за смаком.

Приготування

КРОК 1

Стерилізовані банки вкриваємо листям смородини, вишні, хрону, додаємо цілі перчики чилі за смаком. Вертикально та щільно трамбуємо у банки огірки.

КРОК 2

Готуємо маринад. У киплячій воді розчиняємо сіль і цукор, додаємо Соус Сацебелі Руна, знов доводимо до кипіння та вливаємо Столовий оцет Руна 9%, даємо закипіти.

КРОК 3

Заливаємо до банок киплячий маринад та закатуємо.

Консервуй нормально!

Кабачки з соусом Сацебелі

Друзі, хто з нас не любить смачні й ароматні кабачки, особливо взимку, коли вони нагадують про літо? Пропонуємо вам неймовірний рецепт консервованих кабачків з соусом Сацебелі Руна. Це справжній делікатес: ніжні, пікантні, з ідеальною кислинкою та приємно хрусткі.

Інгредієнти

3 кг кабачків (соломкою),

1 банка соусу Сацебелі Руна,

100 г столового оцту Руна 9%,

1 скл. цукру,

1 скл. олії,

2 ст. ложки солі з чубком,

100 г часнику (вичавленого),

1 ч. л. меленого червоного перцю,

Приготування

Усі інгредієнти перемішайте та варіть 30 хв. від закипання.

Ще киплячим розкладіть суміш у стерилізовані банки та закрутіть.

Виходить 7 банок по 0,5 л.

*Можна червоний перець не давати взагалі (якщо не любите гострого) або дати замість нього 1 п. солодкої паприки.

*Замість Сацебелі можна дати соус Кетча Руна – виходить дуже смачно!

Консервуй нормально!

Кабачкова ікра з соусом Кетча

Ну хто не любить кабачкову ікру? Зручно її намазувати на скибочку хліба, подавати в тарталетках, а також кабачкова ікра смачна з будь-яким гарніром. А ще якщо зробити її з соусом кетча Руна…ммм…пальчики оближеш…

Інгредієнти

Кабачки – 1,4 кг;

Морква – 300 г;

Ріпчаста цибуля – 300 г;

Часник – 4 зубчики ;

Соус Кетча Руна – 200 г;

Олія – 1/3 склянки;

Цукор - 1,5 ст. л.;

Сіль - 1 ст. л.;

Оцет столовий Руна 9% - 1 ст. л.;

чорний мелений перець – за смаком.

Приготування

КРОК 1

Цибулю та кабачки наріжте кубиками, моркву натріть на великій тертці. При цьому, якщо у вашого кабачка товста шкірка – її краще очистити.

КРОК 2

У товстому сотейнику нагрійте олію, обсмажте в ній до золотистого кольору цибулю з морквою. Додайте в сотейник кабачок і готуйте під кришкою доки він не розм'якне, періодично помішуючи.

КРОК 3

Коли кабачок буде майже готовий додайте цукор, сіль, чорний мелений перець, Соус Кетча Руна. Перемішайте і тушкуйте на повільному вогні близько 5 хвилин.

КРОК 4

Подрібніть кабачкову ікру до однорідної консистенції, додайте Столовий оцет Руна 9% та добре вимішайте. Поверніть ікру на плиту та доведіть її до кипіння.

КРОК 5

Розкладіть ікру по стерилізованих банках і накрийте стерилізованими кришками, але поки що не герметично.

КРОК 6

Поставте банки в каструлю і залийте теплою водою, щоб вона покривала банки десь на 80%. З моменту закипання води стерилізуйте кабачкову ікру в банках 15 хвилин. Після цього ікру можна закатувати. Залишіть ікру доки вона повністю не охолоне, потім перенесіть у захищене від сонця прохолодне місце.

Консервуй нормально!

Мариновані зелені помідори

Мариновані зелені помідори – це чудова закуска, яка стане ідеальним доповненням будь-якого столу. Вони мають яскравий, пікантний смак і добре поєднуються з різними стравами.

Інгредієнти

Помідори зелені - 1 кг.

Вода - 1 л.

Столовий оцет Руна 9% - 110 мл.

Сіль - 45 г.

Цукор - 90 г.

Столовий оцет Руна 9% - 110 мл.

Часник - 10 зубч.

Перець гострий стручковий - 1 шт.

Зелень (петрушка і селера) - 40 г

Приготування

КРОК 1

Помідори наріжте на четвертинки або дрібніше, якщо вони великі.

Порубайте зелень і гострий перець, а часник пропустіть через прес.

У глибокій ємності перемішайте помідори з зеленню, перцем і часником.

Перекладіть суміш в чисті простерилізовані банки.

КРОК 2

Зробіть маринад. Влийте воду в каструлю, додайте сіль, цукор, оцет і доведіть до кипіння.

Залийте маринадом помідори в банках і закатайте банки стерилізованими кришками.

Переверніть банки кришками вниз, укутайте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.

Консервуй нормально!

Кабачки, як гриби зі столовим оцтом Руна 9%

Кабачки як гриби — не закуска, а пісня! Вона легка бюджетна в приготуванні, доповнить ваш обід чи вечерю і буде доречна навіть до святкового столу, адже у неї неперевершений смак.

інгредієнти :

Кабачки: 3 кг (очищених)

Кріп: пучок

Петрушка: пучок

Сіль: 2 ст. л

чорний перець мелений: 1 ст. л

цукор: 6 ст. л

соняшникова олія: 1 стакан

Столовий оцет Руна 9%: 1 стакан

Приготування

Крок 1

Беремо зрілі кабачки, щоб м'якоть була твердою. Нарізаємо кабачки кубиками 1 см завтовшки.

Крок 2

Змішуємо з усіма інгредієнтами і маринуємо 3 години.

Крок 3

Через 3 години розкладаємо масу в стерилізовані банки

Крок 4

Стерилізуємо в гарячій воді з розрахунку півлітрова банка — 5 хвилин

Крок 5

Закатуємо простерилізованими кришками й перевертаємо, і головний секрет банки не закутуємо

Консервуй нормально !

Салат зі шпарагівки

Цей рецепт шпарагівки справжня знахідка ! Готується легко із простих складників, а взимку доповнить святковий і буденний стіл. Смакує, як самостійна страва і може доповнювати гарніри, закуски.

Інгредієнти

На 6 півлітрових банок:

Шпараґівка (квасоля стручкова спаржева): 2 кг (жовта чи зелена)

Морква: 400 г

Цибуля: 400 г

Солодкий перець: 2 середніх

Томатний соус Руна Чилі : 1 банка

Столовий оцет Руна 9%: 3 ст. ложки

Олія: 4 ст. ложки

Сіль: 3 чубні ст. ложки

Цукор: 100 г

Приготування

Порізати моркву, солодкий перець соломкою та покласти у велику каструлю.

Додати соус «Томатний чилі», Руна олію, сіль, цукор та варити на повільному вогні 30 хв.

Шпарагівку промити, відрізати хвостики, порізати на 2-3 частини та перекласти до решти овочів, додати часник.

За 5 хвилин до готовності салату додайте Столовий оцет Руна 9%.

У стерилізовані банки 0,5 л перекладіть гарячий салат та закатайте кришкою.

Консервуй нормально!

Асорті з огірків та помідорів

Дуже смачне виходить таке асорті. Взимку, відкривши баночку такої консервації, одразу згадуєш про сонячні літні дні. І на серці стає одразу тепліше.

Інгредієнти

На 1 банку об'ємом 2 л:

помідори, огірки (скільки увійде в банку)

1 невелика морква

5-6 зубчиків часнику

2 листків хрону

2 парасольки кропу

4 листків смородини

4 листки вишні

2-3 гілочки естрагону (якщо не знайшли, не додавайте)

5 горошин запашного перцю

5 горошин чорного перцю

1 болгарський пречик, розрізаний навпіл перчик (за бажанням)

Для маринаду (на 1 літр води):

2 ст. л. цукру

2 ст. л. солі

70 мл Столового оцту Руна 9%

Для маринаду на банку об'ємом 3 л, зазвичай, потрібно:

1,5 л води

3 ст. л. солі

3 ст. л. цукру

3 лаврових листка

100 мл Столового оцту Руна 9%

Приготування

• Заздалегідь готуємо банки і кришки.

• Огірки, помідори і зелень добре промиваємо проточною водою. Огірки потрібно залити холодною водою на 2 години.

• Нарізаємо одну невелику моркву на кружечки.

• У огірків зрізаємо краї.

• На дно банки укладаємо листя хрону, листя смородини, гілочки естрагону, він же острогін (якщо не знайшли, то не додавайте), листочки вишні і парасольку кропу.

• Викладаємо огірки. Укладаємо щільно, але без зусилля. Між ними можете укласти розрізаний навпіл болгарський перчик.

• У процесі укладання додаємо зубчики часнику і моркву, порізану на кружечки.

• Потім, кожен помідор наколюємо зубочисткою в чотирьох місцях, навколо плодоніжки.

• Зверху кладемо ще одну парасольку кропу, перець запашний і чорний перець горошком.

• Дуже акуратно заливаємо банки з овочами окропом.

• Залиті окропом банки, накриваємо кришками.

• Через 15 хвилин зливаємо воду з банок, вона нам не знадобиться.

• Заливаємо банки новою порцією окропу (вже вдруге) і знову залишаємо на 15 хвилин.

• А через 15 хвилин, зливаємо воду, але вже в каструлю (з цієї води будемо готувати маринад).

Готуємо маринад.

• На 1 літр води кладемо 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 2 лаврових листа і ставимо каструлю на вогонь, перемішуємо. Доводимо маринад до кипіння.

• Вимикаємо вогонь і вливаємо Столовий оцет Руна 9%.

• Заливаємо киплячим маринадом банку, закатуємо, перевертаємо і закутуємо. Залишаємо так до повного охолодження.

Асорті готово!

Консервуй нормально!

Помідори у желе зі столовим оцтом Руна 9%

Якщо ви перебуваєте у пошуках простої, але оригінальної закуски на зиму – спробуйте помідори у желе. Завдяки Столовому оцту Руна 9% томати виходять із насиченим кисло-солодким смаком, та ще й в оточенні маринаду-желе.

Інгредієнти :

1,5 кг томатів,

2-3 червоні болгарські перчини,

зелень кропу та петрушки,

перець чорний горошком,

лавровий листок.

Заливка:

1 л води,

5 ст. л цукру (з гіркою),

2 ст. л солі (без гірки),

1 ст. л Столового оцту Руна 9%,

10 г желатину.

Приготування

Крок 1

Желатин замочити в холодній воді.

Крок 2

Вимити помідори, нарізати їх часточками.

Крок 3

Банки ретельно помити. На дно покласти зелень, нарізаний довільними шматочками болгарський перець, перець горошком та лавровий листок.

Крок 4

Підготовлені помідори щільно скласти в банки.

Крок 5

Готуємо заливку : в каструлі змішати всі складові окрім желатину та оцту. Довести до кипіння та додати оцет. Дати покипіти хвилину й вимкнути вогонь. Додати набряклий желатин та ретельно перемішати до його повного розчинення.

Крок 5

Гарячою заливкою заповнити банки з помідорами по плічка.

Крок 6

Стерилізувати: півлітрові банки – 5 хвилин, літрові – 10 хвилин.

Крок 7

Закрити кришками, перевернути догори дном та вкутати до охолодження.

ЛАЙФХАК: перед подачею баночки потрібно поставити в холодильник на 1-1,5 години, щоб желе застигло.

Консервуй нормально!

Кабачкова ікра з соусом Томатний чилі Руна

Ароматна та пікантна кабачкова ікра з соусом чилі стане прикрасою стола. Саме завдяки приємній гостринці всім знайома кабачкова ікра грає новими барвами.

Інгредієнти :

Кабачки: 3 кг

Соус Томатний чилі Руна: 200 г

Цибуля: 0,5 кг

Морква: 0,5 кг

Часник: 10 зубчиків

Болгарський перець (за бажанням): 2 середні

Сіль: 1,5 столової ложки

Цукор: 100 г

Столовий оцет 9% Руна: 2 ст. ложки

Соняшникова олія: 100 мл

Приготування

Крок 1

Помийте та поріжте овочі. Якщо кабачки старі, то шкурку можна зняти. Наріжте їх середньою соломкою, так само й болгарській перець. Цибулю поріжте кільцями, часник – пластинами.

Крок 2

Зробіть засмажку з цибулі та моркви

Крок 3

Кабачки та засмажку складіть у каструлю з товстим дном або казан. Додайте цукор, сіль, олію.

(Кабачки та засмажку можна заздалегідь перекрутити через м’ясорубку, а можна вже готову ікру подрібнити погружним блендером)

Крок 4

Тушкуйте годину на невеликому вогні у власному соку, час від часу помішуючи.

Крок 5

Додайте соус Томатний чилі Руна та Столовий оцет 9% Руна та тушкуйте ще півгодини.

Крок 6

Закатайте у стерилізовані банки, і не закутуйте після закатки.

Консервуй нормально !

Томати зі столовим оцтом Руна 9%

Щоб уся родина взимку була вражена смаком ваших консервованих томатів, головне вибрати якісний оцет! А покроковий рецепт ідеальних помідорів на зиму читайте далі 

Інгредієнти :

(на 3 літрові банки)

Помідор: 4 кг

Вода: 3 л

Цукор: 450 г

Сіль: 150 г

Столовий оцет 9% Руна: 180 мл

Кріп: 6 парасольок

Петрушка: 12-18 гілочок

Лавровий лист: 6 шт.

Чорний перець горошок: 24 шт.

Листя смородини: 3-4 шт.

Часник: 12 зубчиків

Цибуля: 1 шт.

Морква: 1 шт.

Приготування

Крок 1

На дно кожної стерилізованої банки викладаємо лист смородини, парасольку кропу, 2-3 гілочки петрушки, 2-3 шматочки листа хрону і 4 горошини перцю.

Крок 2

Помиту та очищену моркву нарізаємо кружечками. У кожну банку додаємо по 4-5 штук. Додаємо довільно нарізаний часник та лавровий лист.

Крок 3

Викладаємо помідори.

Крок 4

Коли банки наповнені помідорами наполовину, додаємо нарізану кільцями цибулю – по 3-4 півкільця у кожну.

Крок 5

Готуємо маринад. Наливаємо в каструлю воду і ставимо її на вогонь. Додавши сіль і цукор, доводимо маринад до кипіння. Як закипів, вливаємо Столовий оцет 9% Руна і вимикаємо вогонь.

Крок 6

Заливаємо банки з помідорами. Щоб посудина не лопнула, додаємо маринад поступово.

Крок 7

Накривши банки простерилізованими кришками, ставимо їх у каструлю з водою і стерилізуємо 8 хвилин після закипання рідини.

Крок 8

Закриваємо банки ключем і перевіряємо, чи щільно затиснуті кришки. Відправляємо нашу заготовку в місце для зберігання.

Консервуй нормально!

Солодкий Перець в соусі Томатний чилі Руна

Взимку, коли вибір свіжих овочів не такий великий, кожній господині у нагоді стане баночка солодкого перцю. Його яскравий теплий смак поверне вам відчуття літа. Поїхали консервувати!

Інгредієнти

3 кг болгарського перцю

3 банки соусу Томатний чилі Руна

1 склянка олії

Столовий оцет 9% Руна 80 мл

1 ст. ложка цукру

2 ст. ложки солі

Перець на смак, вода

Приготування

Крок 1

Соус Томатний чилі Руна поставте на вогонь, щоб почав закипати. Додайте олію, сіль, цукор, Столовий оцет 9% Руна.

Крок 2

Як тільки почне кипіти, додайте перець, нарізаний середніми смужками. Доведіть до кипіння і варіть 25 хвилин. Якщо соус занадто густий, додайте води та доведіть до бажаної консистенції.

Крок 3

Розкладіть у стерильні банки (вимиті та висушені в духовці) та одразу ж закрийте кришками.

Крок 4

Переверніть догори дном, вкрийте рушником та залиште до повного охолодження.

Консервуй нормально!

 Баклажани в соусі Кетча Руна

Цей рецепт пікантно-солодких баклажанів виглядає в баночці гарніше, ніж веселка! Взимку від них і око радіє і смакові рецептори вражені. Бо ж смачно! Консервуй нормальн!

Інгредієнти :

(на 6 банок по 0,5 л)

Баклажани: 3 кг

Вода: 1 л

Столовий оцет 9% Руна: 0,5 л

Цукор: 450 г

Соус Кетча Руна: 250 г

Часник: 8-10 зубчиків

Соняшникова олія: 3 ст. л.

Приготування

Крок 1

Для приготування маринаду у велику каструлю виливаємо воду, столовий оцет 9% Руна, цукор, сіль, ретельно перемішуємо та доводимо до кипіння.

Крок 2

Коли маринад закипить, викладаємо нарізані середніми брусочками баклажани. Перемішуємо, щоб усі овочі опинилися у маринаді. Проварюємо все разом приблизно 5-7 хвилин.

Крок 3

У глибоку миску виливаємо соус Кетча Руна. Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо або пропускаємо через прес.

Крок 4

Проварені в маринаді баклажани дістаємо в чистий посуд, зливаємо маринад, він нам більше не знадобиться.

Крок 5

У чисту каструлю наливаємо трохи олії та додаємо баклажани. Потім додаємо часник і заливаємо соусом Кетча Руна. Перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні 1-2 хвилини.

Крок 6

Викладаємо в стерилізовані сухі банки баклажани в томатному соусі та стерилізуємо у великій каструлі або в духовці (за температури 150-160°С) 20 хвилин. Потім акуратно дістаємо банку і герметично закриваємо кришкою. Чекаємо, поки заготовка охолоне, потім прибираємо її до зими.

Консервуй нормально!

 Маринований часник зі столовим оцтом 9% Руна

Маринований часник – чарівна паличка взимку, коли хочеться додати трохи пікантності до перших або других страв. Такий він стане незамінним! При маринуванні гарячим способом часник втрачає свою гіркоту, стає прозорими на вигляд і набуває насиченого смаку.

Інгредієнти

Очищений часник: 500 г

Вода: 1л

Сіль крупна: 1 ст. ложка

Цукор: 2 ст. ложки

Лавровий лист: 2 шт.

Гвоздика: 2 шт.

Перець горошок: 2 шт.

Чорний перець горох: 7 шт.

Кориця (за бажанням): пів палички

Столовий оцет 9% Руна: 70 мл

Приготування

Крок 1

Маринад. Змішуємо всі вищеперераховані компоненти крім оцту і часнику і доводимо суміш до кипіння, і одразу знімаємо маринад з вогню і вливаємо столовий оцет 9% Руна.

Крок 2

Поки маринад нагрівається, необхідно потримати зубчики часнику в киплячій воді протягом трьох хвилин, потім обдати їх холодною водою, і одразу укласти в банки.

Крок 3

Укладений у банки часник заливаємо щойно знятим з вогню маринадом.

Крок 4

Заповнені банки швидко закатуємо, укутуємо на 3-5 днів, після чого можна сміливо переміщати їх на місце зберігання. Такі банки з часником можуть зберігатися до 2 років в темному місці без втрати первинних властивостей.

Консервуй нормально!

Маринований перчик в олії.

Маринований перчик в олії — проста і неймовірно смачна домашня консервація на зиму. Такий рецепт перчика не потребує стерилізації, не примхливий до умов зберігання, процес його приготування займає лише кілька хвилин, а радує своїм смаком потім ще протягом року!

Інгредієнти :

(на 5 банок по 1 л)

Перець болгарський: 5 кг

Вода: 1 л

Столовий оцет 9% Руна 9: 200 г

Олія соняшникова: 200 г

Цукор: 200 г

Сіль: 2 ст. ложки

Лавровий лист: 2 шт.

Перець чорний горошком: 5-6 горошин

Гвоздика: 2 шт.

Перець духмяний: 2 горошини

Приготування

Крок 1

Маринад. Змішайте всі інгредієнти, крім оцту й перців. Кип'ятіть 5 хвилин, в кінці додайте оцет.

Крок 2

Закип'ятіть воду, туди опустіть перці, розрізані на 4 частини кожен. Бланшуйте 2 хвилини, потім відкиньте на друшляк.

Крок 3

Перці опустіть в киплячий маринад, проваріть 5 хвилин.

Крок 4

Перекладіть їх у стерилізовані банки, залийте маринадом і закатайте кришками.

Консервуй нормально!

Морква по-корейськи.

Зібравши врожай моркви або просто зустрівши у продажу смачну, стиглу і хрумку – заготуйте трохи моркви по-корейськи на зиму в банках! Зайвою в коморі вона точно не буде!

Інгредієнти :

Морква: 1.5 кг

Цибуля: 250 г

Сіль: 1 ст. л.

Цукор: 100 г

Олія: 50 мл

Столовий оцет 9% Руна: 50 мл

Приправа "для моркви по-корейськи": 0.5 пачки

Коріандр мелений: 0.5-1 ст.л.

Мелений чорний перець: 0.5 ч.л.

Часник: 1 голівка

Приготування

Крок 1

Моркву натріть на терці для моркви по-корейськи або наріжте на тонкі смужки. Додайте цибулю півкільцями та мілко подрібнений часник. Посоліть, поперчіть, присипте цукром та спеціями.

Крок 2

Влийте олію та столовий оцет 9% Руна, перемішайте та відіжміть моркву руками, аби вона дала сік. Накрийте кришкою та приберіть до холодильнику на добу маринуватися.

Крок 3

Через добу викладіть моркву у стерилізовані банки, залийте соком та закатайте.

Консервуй нормально!