Особливості MacBook Air 15, які зроблять цей ноутбук бажаним

Багато хто з числа фанатів Apple пам’ятають часи, коли найдешевший ноутбук з лінійки MacBook Air продавався лише з 11- та 13-дюймовими екранами. З часом маленький лептоп пішов на пенсію, а згодом навіть 13 дюймів вже стало замало. 

Анонс 15-дюймового MacBook Air був сприйнятий значною частиною користувачів з радістю. Звісно, купувати такий ноутбук Apple тільки заради більшого екрану – гарна, але не найкраща ідея, але в новинці, вихід в світ якої очікується в квітні-травні 2023 року, буде чимало й інших нововведень.

Екран

Очевидно, що саме розмір дисплею можна вважати головною особливістю новинки. За цим параметром ноутбук впритул наблизиться до найбільшого на сьогодні лептопа від Apple, MacBook Pro 16. Тобто всі, хто бажає мати великий екран, але без надмірної продуктивності, мають звернути уваги на MacBook Air 15.

Важливо й те, що вага ноутбука при цьому не збільшиться. IPS-матрицю не можна назвати найкращою, але вона практично не викликає втоми очей, навіть якщо ви працюєте впродовж багатьох годин.


Процесор

Довгоочікуваний анонс чіпа нового покоління М3 відбудеться, скоріш за все, влітку 2023 року. Тому в MacBook Air 15 його точно не буде. Але й М2 не так вже й погано. Тим більш, що будуть модифікації з процесором M2 Pro. При цьому такі ноутбуки однозначно будуть коштувати дешевше MacBook Pro з аналогічним чіпом. 

Ймовірно, що саме варіант з M2 Pro може стати хітом продаж: вам не доведеться переплачувати за функціонал MacBook Pro, але швидкодія буде на належному рівні.

Аккумулятор

Збільшення розміру корпуса сприяє розміщенню в ньому більш потужної батареї. Зазвичай більший екран потребує збільшення використання енергії, тому загальний приріст автономності близький до нуля чи навіть від’ємний. 

В даному випадку вдалося досягти помітного збільшення часу роботи без підзарядки. Як заявляє Apple, автономність MacBook Air 15 складе приблизно 20 годин. І це ще один вагомий аргумент на користь цієї моделі.

Wi-Fi

Стандарт Wi-Fi 6E на сьогодні забезпечує найвищу швидкість передачі даних, в MacBook Air 15 реалізована його повна підтримка. Правда, така ж підтримка стандарту має забезпечуватися й зі сторони роутера, який буде коштувати дорожче. Варто прийняти до уваги й той факт, що висока швидкість обмежується також зі сторони провайдерів, так що наявність Wi-Fi 6E на сьогодні не є занадто важливим аргументом.


Bluetooth 

Інша справа – Bluetooth 5.3. Цей стандарт забезпечує більш надійний зв’язок при зменшенні рівня витрат енергії. Крім того, він забезпечує підтримку LE Audio, яка використовує аудіокодек LC3. Це означає поліпшення якості звуку при збереженні бітрейту на тому ж рівні. Ще один вагомий плюс LE Audio – можливість одночасного користування декількома навушниками незалежно від виробника.

Отже, MacBook Air 15, крім великого екрану, може похизуватись рядом інших корисних нововведень. Залишається тільки дочекатись появи давно анонсованої новинки на полицях магазинів.