“Потрапила у ДТП” у мережі поширюють фейк про співачку NAVKA

Поки українська співачка NAVKA працює над новим культурним проєктом, спрямованим на популяризацію справжньої української культури, “фанати” сусідньої країни не можуть заспокоїтись, що українці встигають і волонтерити, допомогати армії, і не зупиняються над створенням контенту, який розповідатиме про Україну всьому світові. Зокрема, співачка NAVKA нещодавно анонсувала український мюзикл, над яким вже активно працює. Натомість прихильниця “*уського міра” поширила по низці facebook пабліків інформацію з фотографією співачки і наступною інформацією:

“Друзі будь ласка допоможіть знайти людину. Була з хлопцем в черкаській області не виходить на звʼязок. Кажуть що попала в ДТП.” 

Інформація з фото розлетілась по паблікам Черкащини та отримала немалі охоплення. У коментарях українські активісти та волонтери коментують: 

“Ця Маріна з Німеччини, ймовірно рашистська фанатка”

“Можливо починають вставляти палки в колеса”
NAVKA закликає всіх у таких ситуаціях завжди зберігати холодне мислення та перевіряти інформацію, чого б вона не стосувалась. Співачка впевненна, що саме зараз українцям потрібно бути особливо пильними, бо буде період фейків.

“Сьогодні вранці у мене розривались усі чати, перетелефонувала мені чернівецька волонтерка Жанна Король з інформацією про те, що мене розшукують, люди, які дуже турбуються про мене, бо я потрапила у ДПТ. Прикріпили фото, де я якраз передавала волонтерам турнікети та спальники. Зі мною все добре! Це поширювали у группах Черкащини. Це фейк! Я працюю над створенням мюзиклу. На Черкащину не їхала” - ділиться співачка Навка у своїх соціальних мережах.