Проблеми з пам'яттю у дитини — причини виникнення та запобігання проблемі

Проблеми з пам'яттю у дитини — причини виникнення та запобігання проблемі

Кожній дитині потрібна хороша пам'ять — вона допомагає освоювати нові навички, пізнавати нове. Щоб цього досягти, пам'ять необхідно тренувати — покращувати здатність до запам'ятовування вивченого. Однак під час однакового рівня вивчення та тренувань у деяких дітей пам'ять не покращується. Часто це пов'язано з відсутністю комплексного впливу на проблему. Крім занять, необхідна також серйозна нутрітивна підтримка, оскільки на когнітивні функції впливає безліч речовин. Раціон дитини повинен бути багатим на вітаміни, мінерали та інші корисні нутрієнти (зокрема, жирні кислоти). Доведено, що вони здатні покращити уважність, підвищити рівень ефективності навчання. З їхнім механізмом дії ви можете ознайомитись за посиланням https://anc.ua/ru/product/omeha-3. Важливо розуміти, у яких випадках проблеми із пам'яттю можуть свідчити про розвиток патології. Для цього перед початком приймання будь-яких комплексів зверніться до педіатра, який обстежить малюка і виявить причину відхилень. 

Чому може знизитися пам'ять

Якщо не брати до уваги захворювання нервової системи, які з’являються з самого народження або мають досить яскраву симптоматику, причин для погіршення когнітивних функцій може бути кілька:

  1. Великі навантаження. Іноді кількість інформації, що надходить в мозок, занадто велика, щоб її запам'ятати. Малюк щодня стикається з необхідністю апелювати до вже отриманих знань, які він не пам'ятає, через що проблеми лише посилюються.
  2. Постійний стрес. У цьому випадку постійно виробляються кортизол та адреналін, за допомогою яких увага фіксується лише на потенційній небезпеці, а не на навколишньому середовищі.
  3. Гіповітаміноз. Нестача деяких вітамінів та інших речовин може спричинити повільніше формування нейронних зв'язків. Це позначається не тільки на пам'яті, а й на уважності.
  4. Психологічні травми. Деякі діти, психіка яких була травмована, починають відчувати проблеми з усіма когнітивними функціями та контролем емоцій.

 Проблема завжди потребує комплексного підходу — роботи з психологом, занять, корекції режиму дня та нутритивної підтримки. Починати слід із ретельної діагностики. Image

 

Які вітаміни необхідні для покращення пам'яті

Щоб допомогти малюкові, можна звернутися до вітамінів та мінералів, які зміцнюють пам'ять. Ви зможете знайти їх на сайті https://anc.ua/ru. Найчастіше призначають:

  1. Омега-3 жирні кислоти;
  2. тіамін;
  3. рибофлавін;
  4. нікотинову кислоту;
  5. вітамін Е.

Перед початком вживання бажано здати аналізи, щоб переконатися у відсутності ризику передозування. Для цього зверніться до педіатра та отримайте відповідні рекомендації щодо подальшої діагностики та лікування. Він також порадить вам додаткові заходи щодо покращення психологічного стану дитини.