Соліст гурту "Гайдамаки" Сашко Ярмола та італійська співачка Антонелла Руджеро випустили італійсько-українську пісню в підтримку українцям

Відомий твір Франко Баттіато 1991 року «Povera Patria (O Zemle Maty)» був записаний в українсько-італійській версії Антонеллою Руджеро та українським музикантом Олександром Ярмолою. Спільна робота, яка народилася з ідеї композитора Франко Еко, щоб зробити невеликий внесок у ці дні страждань.

«Разом з Олександром Ярмолою ми робимо внесок, хоч і невеликий, через пісні та слова, написані Франко Баттіато, щоб засвідчити нашу близькість до народу України, який переживає цю драму», - сказала Антонелла Руджеро. «Я також висловлюю свою близькість до населення Ірану та Афганістану, яке також піддається неймовірним утискам для нас, хто живе в привілейованих умовах, незважаючи на серйозні труднощі, в яких ми знаходимося. Будь-які інші слова зайві».

Текст адаптований Ярмолою разом з Іриною Панченко, яка нині проживає в Італії. Аранжування та продюсування пісні зробив Франко Еко. Зведення та мастеринг довірили Роберто Коломбо, а Фабріціо Де Масі подбав про оформлення. «Povera Patria (O Zemle Maty)» доступний на основних потокових платформах.


«Франко Баттіато — дуже цікавий музикант; Я б назвав його італійським Френком Заппою. Заспівати цю пісню було для мене викликом і цікавим експериментом, тому що тут і музика, і стиль співу сильно відрізняються від мого», – сказав Ярмола.

Автором проекту став кінопродюсер і композитор Франко Еко, який у минулому написав музику до двох українських фільмів, у тому числі про війну на Донбасі. Не забувши також про його музику для документального фільму «Самоселій – нелегальні жителі Чорнобиля», який також транслював італійське телебачення RAI.

«Я познайомився з Франком під час спільної роботи над фільмом Зази Буадзе «Червоний», до якого він створив музику, а я створив пісню з гуртом «Гайдамаки», пісня увійшла до саундтреку. Франко багато разів бував в Україні, любить нас і підтримує у нашій визвольній війні. Це була його ініціатива зробити українсько-італійську пісню, яка б привернула увагу італійського суспільства», – підсумував Ярмола.

Для тих, хто бажає допомогти українським біженцям, вони можуть зробити пожертву до Astalli Foundation за таким номером: IT27N0306905020100000076831 / BIC код BCITITMM

Вся інформація тут: https://www.centroastalli.it/dona-ora/