Стійки Casio для цифрових піаніно - не просто зручний аксесуар

Без якісної та правильно підібраної стійки Casio для цифрових піаніно заняття за музичним інструментом не будуть а ні зручними, а ні ефективними. В більшості випадків цей аксесуар є незамінним та так само значущим, як і піаніно, бо він впливає на відчуття контролю та комфорту, які дуже важливі під час виконання музики та навчання. Докладніше про це для нашого матеріалу написав фахівець інтернет магазину Музлайн



Ідеальна пара

Зазвичай, стійки для цифрових моделей - це необхідне рішення, що застосовується виключно для портативних моделей, що представляють собой максимально компактный корпус без ніжок та додаткових резонаторів. З огляду на різність цифрових піаніно, що є в асортименті Casio, бренд також пропонує як мінімум два варіанти стійок:

  • хрестовидні стійки;
  • корпусні стійки. 

Як правило, стандартним рішенням саме для цифрових фортепіано є так звана корпусна стійка, виготовлена з ДСП або його аналогів. Серед достоїнств - лише стабільність та приємний дизайн, а от особливостей\недоліків набагато більше, це і відчутно висока вартість, і низька мобільність, і неможливість регулювання положення інструмента, зміни висоти тощо. 

Натомість, хрестові стійки, що традиційно є рішенням більше для синтезаторів (але вони також у більшості своїй пасують і цифровим піаніно), гарантують більш адаптивні умови для роботи, їх зручно брати з собою за необхідності, вони коштують менше. Виготовляють такі стійки з металу, вони легкі та компактні, їх можна регулювати, зберігати у складеному виді. 

Дерев’яні стійки для піаніно від Casio поділяються всередині асортимента на серії відповідно до серій інструментів, бо не є універсальними, а мають відповідати параметрам конкретного піаніно. Розбіжності в принципі незначні - плюс-мінус кілька сантиметрів у довжину або ширину, але на практиці це суттєво впливає на досвід музикування. Так, неправильно підібрана стійка не гарантує безпеки та комфорту, на ній може бути неможливо коректно закріпити інструмент, він може хитатися, ба більше, впасти та пошкодитися. Зважаючи на вартість і стійок, і піаніно - дуже ризиковано обрати невідповідний комплект.


Експерти інтернет магазину Muzline радять користуватися допомогою консультантів у виборі - бо на одну стійку зазвичай можна “поставити” декілька різних моделей піаніно, боо серійні лінійки перетинаються, і без глибокого знання ассортимента виробника важко іноді це визначити.