Топ сайтів для вивчення англійської мови за допомогою пісень

Традиційні способи вивчення іноземних мов дуже ефективні, але подобаються далеко не всім. Якщо ви вже маєте певний рівень знань, їх можна комбінувати з креативними методиками. Отже, першим кроком буде перевірка володіння англійською на сайті https://grade.ua/uk/blog/test-na-uroven-angliyskogo-60-voprosov-dlya-samoproverki/, а другим — підбір сайтів для вивчення мови за допомогою пісень. 

1. Lyrics training

Один з топових ресурсів для креативного навчання. Його перевага — можливість вибору рівня складності, від початкового до просунутого й експертного. Тут є різні пісні — як з літературною англійською мовою, так і зі складними діалектизмами чи жаргонізмами. Це дуже корисно для тих, хто планує їхати в інші країни: такий підхід полегшує подолання культурного бар’єра. Механіка навчання дуже проста — ви слухаєте пісню, а потім заповнюєте пропущені слова в її тексті. Що вищий рівень складності, то менше підказок лишається в завданні. 

2. EFL Club Songs

Сайт, орієнтований на любителів класики 1920–1980-х. У його бібліотеці представлені пісні таких виконавців, як:

  • Луї Армстронг;

  • Елла Фіцджеральд;

  • The Beatles;

  • Елвіс Преслі;

  • The Animals тощо. 

Механіка дуже схожа на попередній варіант. Ви слухаєте пісню та паралельно заповнюєте пропущені слова в тексті. У разі потреби відтворення музики можна призупинити. Після виконання завдання система оцінює вашу роботу та дає рекомендації для поліпшення результатів. 

3. ELLO

Популярний сервіс для тренування навичок читання англійською. Він пропонує невелику кількість пісень різних жанрів. Хоча його бібліотека дещо менша, ніж у конкурентів, це не впливає на якість навчання. Навпаки, ви можете отримати навіть більше, адже до кожної пісні додаються спеціалізовані вправи, розроблені на основі ефективних академічних методик. 

4. Mondos: Song Lessons

Теоретично цей сайт створено для викладачів англійської мови з інших країн. У ньому наведені інструкції, як саме можна використовувати пісні для засвоєння та закріплення нових навичок студентів. Проте ніщо не заважає вам використовувати його для самостійного навчання. Просто слухайте улюблену музику, виконуйте вправи та підвищуйте рівень англійської в найкоротші терміни. 

5. My Pop Studio

Платформа з оригінальною ігровою механікою. На відміну від інших ресурсів, тут ви не виконуєте вправи, а створюєте віртуального виконавця. Програма допоможе вам складати пісні, підбираючи вірші й музику. Таке навчання буде дуже веселим та ефективним. Воно дає можливість асоціювати вивчення англійської мови з позитивними емоціями. А для тих, хто хоче вийти на новий рівень, на платформі передбачено кооперативний режим. Запрошуйте друзів і родичів, щоб співати та навчатися разом.