У травні відбудеться благодійний велопробіг до “Євробачення 2023”

7 травня з арени Liverpool, де відбуватиметься Євробачення-2023 від імені України, стартує благодійний велопробіг від Z Zurich Foundation. Він триватиме 14 днів поспіль і завершиться на кордоні з Україною у пункті Краковець. За задумом, шестеро велосипедистів подолають 2253 кілометри поспіль.

Голова Z Zurich Foundation Гарі Шогнессі запропонував зібрати кошти під час велопробігу після того, як його сім'я прийняла в себе сім'ю з України.

“Те, що почалось як рефлекторна дія, спрямована на допомогу, поступово перетворилося на усвідомлення травми, які ця війна залишила у свідомості багатьох невинних людей. Сім’я українців стала мені близькими друзями, але ми не можемо повернути їм безпеку, яку вони мали до того, коли лютий 2022 року приніс страх і постійну невизначеність. Співпрацюючи з ЮНІСЕФ, Фонд Z Zurich створив коаліцію охочих допомогти дітям у всьому світі відчути, що майбутнє може бути кращим. Співпрацюючи з такими благодійними організаціями, як Terre Des Hommes, ми надаємо вкрай необхідну психосоціальну допомогу біженцям з України”, — зазначив Гарі Шогнессі. 

Z Zurich Foundation подвоїть зібрану суму донатів, зібраних на сторінці Gary's Challenges і передасть половину благодійній організації Terres Des Hommes для допомоги дітям-біженцям з України, чиє психічне здоров’я постраждало внаслідок війни.

IT Ukraine Association стала партнеркою велопробігу з боку України.

Старт челенджу — 7 травня, долучитися можуть всі бажаючі, для цього потрібно заповнити форму або звернутися до організаторів: emma.logue31@gmail.com.