Як швидко позбутися зубного болю

Інтенсивний зубний біль суттєво впливає на ритм життя людини. Симптом потребує запису до стоматолога для з’ясування причин, але спеціаліст не прийме одразу, а до візиту залишати біль без уваги не можна. Існує декілька ефективних засобів, які допоможуть нейтралізувати дискомфорт. 





Серед визнаних анальгетиків можна виокремити Цитрамон. Препарат на основі активної речовини парацетамолу в комбінації з ацетилсаліциловою кислотою локально впливає на центр терморегуляції в гіпоталамусі. Засіб випускається у формі таблеток, які швидко розчиняються в організмі та не спричиняють побічних реакцій. Купити оригінальні знеболювальні засоби можна в мережі аптек АНЦ.

Причини появи

Біль у зубах зазвичай провокується пошкодженням зубів, запаленням ясен та іншими проблемами. Виділяють наступні причини, які провокують проблему:

  1. Наявність карієсу.
  2. Розповсюдження запального процесу на пульпу зуба.
  3. Ураження прилеглих до зубного кореня тканин (періодонтит).
  4. Неправильне розташування зуба мудрості.
  5. Підвищена чутливість зубів до гарячого або холодного.
  6. Механічні травми зуба — вивих, перелом, удар.

Зуби можуть боліти після проведення пломбування та інших стоматологічних процедур. Незалежно від причин, не можна ігнорувати проблему.

Доступні засоби для усунення зубного болю

У разі виникнення болю в зубах рекомендується відразу випити таблетку анальгетичного та протизапального засобу. Серед дієвих медикаментів виокремлюють препарати на основі таких речовин, як ібупрофен, німесулід, парацетамол або анальгін. Усі вони мають виражений ефект, який спостерігається вже через 20–30 хвилин після приймання засобу. 


Однак вживання знеболювальних засобів при зубному болі — лише тимчасова допомога. Вони борються безпосередньо з симптомом, але біль буде повертатися знову й знову, якщо не лікувати хворобу, яка його провокує. При зверненні до лікаря можна виявити різні захворювання зубів, ясен або зубних тканин та нейтралізувати їх.

Чого не можна робити під час зубного болю

У намаганні позбутися зубного болю деякі люди вдаються до сумнівних засобів, які лише погіршують ситуацію. Заборонено прикладати до запаленої ділянки лід чи щось холодне, робити компреси, полоскати ротову порожнину трав’яними відварами чи іншими «народними» розчинами. У разі виникнення зубного болю найкраще, що можна зробити, — це випити знеболювальну таблетку (відповідно до дозування) та записатися до стоматолога. Не варто приймати анальгетики понад рекомендовану норму. Вживання великої кількості таблеток не підсилить ефект, а лише створить небезпеку виникнення побічних реакцій.