Як вибрати кавоварку в офіс

Офісна техніка схильна до високого зносу. Кавоварка не виняток. Співробітники ставляться до приладів на роботі не так дбайливо, як до домашніх помічників. Обладнання використовується в інтенсивному режимі, догляд за ним – мінімальний. Тому вибирати кавоварку в офіс на сайті Foxtrot в Одесі потрібно з урахуванням цих факторів.

Які вимоги до офісних кавоварок

Якщо купуєте кавоварку для великого офісу, треба зупинитися на моделі з місткими резервуарами для зерен, води та відходів. Машина буде менше відкриватися, закриватися, заповнюватися. Знижується зношування окремих елементів.

Відмовтеся від складних моделей з безліччю опцій. Чим їх більше, тим вищий ризик поломки. Вибирайте просте обладнання з мінімумом налаштувань та 2-3 програмами приготування кави. У цьому випадку менша ймовірність, що автоматика вийде з ладу.

Потужність устаткування, що вимірюється у Вт, впливає на швидкість приготування кави та на розмір комунальних платежів. Для середніх та невеликих офісів рекомендований параметр – 800 Вт – 1,5 кВт. Для великого офісу – 2 кВт.

За типом управління кавоварки поділяються на механічні та електронні моделі. У автоматизованих машинах рецептура вводиться кнопками в діалоговому вікні – програма висвічується на дисплеї. Можна скасувати налаштування, повернутись на крок назад. У механічних машинах всі цикли виконуються людиною послідовно з допомогою важелів.

Кількість порцій кави за одиницю часу є важливим параметром. Ви ж не хочете, щоб біля кавоварки зібралася черга співробітників, які бажають випити напій, що бадьорить, у перерві. Оптимально, якщо один цикл приготування не займає більше ніж хвилину. Ще краще, якщо обрана модель за один сеанс варить 2–4 чашки кави.

Допустимі розміри агрегата визначаються вільним простором, який займе техніка. Занадто велика установка може загороджувати прохід, заважати огляду. Потужності маленької кавоварки не вистачить для вирішення всіх перерахованих вище завдань. Тому важливим є комплексний аналіз характеристик.

Якість техніки та гарантії. Вже згадувалося про високу інтенсивність використання кавоварки в офісі. Тому важливо купувати обладнання надійного виробника, яке супроводжується гарантією.

Для середнього офісу краще купити кілька кавоварок. Одна – для директора та адміністрації. Друга – для решти персоналу. Для великого офісу треба купити по одній кавоварці у кожний відділ. Так вдасться запобігти скупченню співробітників біля машини та нескінченному ходінню по офісу в робочий час.