Зігрівальні напої для непогожої осені та холодної зими
Багато хто не любить холодну пору року. Короткі дні, відсутність сонця, погана погода та сумна картина за вікном навіюють тугу й вганяють у депресію. Хочеться закутатися в теплий плед і нікуди не виходити – щонайменше до весни. Але так точно не вийде, тому доводиться шукати способи позбутися нудьги, підійняти настрій та підбадьоритися. Варіанти можуть бути різні, але серед них є те, що допоможе пережити холоди та заповнити довгі осінньо-зимові вечори. Це зігрівальні напої.
Прості рецепти для тих, кому хочеться «гаряченького»
Підбадьорлива кава, чорний або зелений чай, гарячий шоколад – це класика жанру. Їх можна купити готовими в обідню перерву або швиденько приготувати самому, придбавши пару-трійку пакетиків на https://avrora.ua/garyachi-napoi/. Серед пропозицій – кавові напої, капучино, гарячий шоколад, чай-концентрат. Щоб насолодитися їхнім смаком, потрібно просто додати води. Такі напої неодмінно допоможуть зігрітися та позитивно налаштуватися.
Ті ж, кому хочеться різноманітності, можуть докласти трохи зусиль й за допомогою ароматних спецій, сиропів та інших інгредієнтів перетворити звичайні капучино або лате на справжні шедеври. Хочеш спробувати? Ці прості рецепти – тобі на допомогу:
- Пряний капучино з корицею та мускатним горіхом. Для його приготування тобі знадобляться кава, молоко, цукор, дрібка кориці та мускатного горіха. Без кавомашини можна цілком обійтися. Молоко треба змішати з цукром, підігріти в мікрохвильовці та збити в блендері в пишну піну. Потім влити тонкою цівкою в чашку, де вже міститься заздалегідь приготований еспресо, додати трохи кориці. Прикрасити шедевр варто дрібкою мускатного горіха. Можна насолоджуватися! Такий напій неодмінно потішить м'яким смаком та ароматом спецій.
- Апельсиновий капучино. Для його приготування в еспресо потрібно додати трохи ванільного сиропу, а потім спінене молоко та дрібку цедри апельсина – для аромату та яскравого смаку.
- Імбирно-карамельний лате. Необхідні інгредієнти – кава, молоко, карамельний та імбирний сиропи. Останній можна замінити дрібкою меленого імбиру. Послідовність дій дуже проста: підігріти та спінити молоко, влити половину у високу склянку. Туди ж додати приготований за допомогою турки, кавоварки або звичайного ковша для води еспресо й два види сиропу. Вінчатиме «композицію» частина молочної піни, що залишилася.
Таких рецептів чимало. Щоб приготувати зігріваючі напої на їх основі, зовсім не обов'язково ставати баристою. Трохи часу, практики та фантазії – і в тебе неодмінно все вийде.
Не перестарайся
Як би тобі не подобалося зігріватися в такий спосіб, пам'ятай: надмірний потяг до кави чи чаю може негативно позначитися на твоєму здоров'ї. Навіть якщо в чашці присутня неабияка порція молока, поглинати такі напої літрами точно не варто. Зігрівати по-справжньому вони будуть на короткий час, а негативно впливати на серцево-судинну й нервову системи – набагато довше.
Усе має бути в міру. Хочеш зігрітися, повернувшись додому після виснажливого робочого дня? Приготуй порцію улюбленого напою, зручно вмостися в кріслі, увімкни музику, приглуши світло. Не поспішай, насолоджуйся смаком та ароматом. Не сумнівайся: одна філіжанка такого напою принесе тобі набагато більше задоволення, ніж п'ять, що ти випив впродовж дня, бігаючи містом із «робочими візитами» та намагаючись на ходу зігрітися.
Можна урізноманітнити перелік зігрівальних напоїв. Замість капучино чи лате пий ягідний чай або напій на основі лимона та імбиру. Вони принесуть набагато більше користі здоров'ю й подарують чимало задоволення від вживання. Головне – пробувати та не боятися експериментувати!