Зірки, що виїхали за кордон та не повернулись

“Шлях” — це багатофункційна система, яка дозволяє прикордонникам за хвилини перевіряти громадян, які виїжджають за кордон, а також чоловікам у окремих випадках перетинати кордон з гарантією повернення на певний період часу.

“Шляхом” часто користуються зірки — зокрема для проведення благодійних концертів за кордоном та благодійних зборів на ЗСУ. Однак не всі користувачі системи добросовісно повертаються назад до України.

Які зірки скористалися “шляхом” щоб покинути Україну? Розказуємо у цій статті.

Що таке система “Шлях”?

Система «Шлях» для перетину кордону дозволяє чоловікам—водіям (волонтерам) легально отримати дозвіл на поїздки за межі України.

Вона була створена насамперед для усунення корупційних ризиків у процесі видачі дозволів та спрощення самої процедури. Отже, скористатися системою можуть такі категорії осіб: 

водії, які здійснюють перевезення для потреб ЗСУ, інших утворених військових формувань; 

водії, що перевозять медичні вантажі, гуманітарну допомогу автомобільними транспортними засобами за наявності відповідного обґрунтування обсягів вантажів та кількості транспортних засобів, необхідних для їхнього перевезення. 

Саме “Шляхом” користуються і українські виконавці—чоловіки, які виступають за кордоном для потреб ЗСУ. Здебільшого такий тип співпраці приносить хороші плоди: з турів повертаються десятки виконавців, перевозячи мільйони гривень або ж спорадження на потреби армії.

Зокрема, для перетину кордону також потрібна зелена картка. Ви можете дізнатися ціну зеленої картки на сайті Finance.ua. Надійні партнери від Finance.ua мають безліч пропозицій, які підійдуть під будь-який гаманець.

Які ж зірки поїхали за кордон під час повномасштабного вторгнення і не повернулись?

Олександр Еллерт

Олександр виїхав за кордон до Сполучених Штатів Америки, щоб провести благодійний концерт, однак так і не повернувся. Чоловікові не раз дорікали у соцмережах, що він вчинив як мінімум нечесно, прикривши благодійністю своє бажання виїхати з України. Однак Еллерт на коментарі не реагує.

Kyivstoner

Український блогер Kyivstoner (Альберт) на початку повномасштабного вторгненні перебував в Україні, однак згодом виїхав до США. Як потім розповіла його дружина Аліна, Альберт вже давно має американське громадянство, тож виїхав законно. Однак чи законно було весь цей час мати подвійне громадянство, що заборонено в Україні?

Олег Винник

Тривалий час було невідомо, де перебуває Олег Винник. Як почалася повномасштабна війна, знаменитість не робив жодних заяв. Однак нещодавно співак з'явився у інтерв'ю для YouTube-каналу "Крупним планом", в якому поскаржився на несолодке життя в Німеччині. “Зверніть увагу на довжину мого волосся, я навіть у барбера в Берліні не був ні разу” — бідкається співак.