Золоті ланцюжки – акцент на технічне виконання

Як правило, прикраси купують в першу чергу орієнтуючись на власні смакові уподобання. Це зрозуміло, бо коштовність, яку ви плануєте носити, тим більше часто і тривалий час, має подобатися. Але вироби відрізняються не тільки за зовнішнім виглядом але і за особливостями виконання, розмірами та декоративним оформленням. І всі ці моменти також треба враховувати.



Наприклад, ви вирішили придбати ланцюжок на шию. І оцінивши асортимент запропонований на сайті інтернет магазину Злато ви будете здивовані кількістю варіацій. При чому золоті ланцюжки відрізняються не тільки технікою плетіння та кольором золота а і довжиною. На якому варіанті зупинити вибір? Все залежить від того ви хочете носити прикрасу на кожен день чи на вечір, соло чи з підвіскою.

Яка оптимальна довжина золотого ланцюжка?

Довжина ланцюжка – це важливий аспект, який треба враховувати оскільки вона визначає стиль прикраси. Існує кілька варіацій на тему довжини:

  • популярна довжина жіночого ланцюжка: 42-45 см;
  • стандартна довжина чоловічого ланцюжка: 45-60 см;
  • «класична» довжина дитячого ланцюжка: 30-35 см.

Але на цьому кількість рішень не закінчується бо ланцюжки різні і призначені для різних нарядів та навіть ситуацій. Так популярністю користуються чокери, довжина яких складає від 35 до 40см. Якщо треба підкреслити зону декольте, то ланцюжок варто обирати масивний і довгий (від 60 до 80см).

Взагалі довжина ланцюжка повинна підбиратися і з врахуванням фізичних параметрів людини яка носить прикрасу: довжина шиї, форма обличчя, бюст, зріст.

Крім того стилісти радять не забувати про можливість поєднувати кілька стилів і довжин ланцюжків. Таке рішення будь-якому луку додасть оригінальності. Наприклад, ви можете вибрати один ланцюжок з золота масивний і відносно короткий та поєднати його з більш елегантним довгим ланцюжком з голда ще і декорований підвіскою або кулоном. Чому ні.

Тим більше з придбанням різних за довжиною золотих ланцюжків проблем не буде, бо мануфактури у своїх колекціях пропонують безліч рішень.

Як правило, довгі ланцюжки або кілька прикрас одночасно носять жінки. Тоді як чоловіки віддають перевагу мінімалізму. В чоловічих серіях, зазвичай, переважають короткі ланцюжки з золота червоного, білого або жовтого. Такі моделі прекрасно виглядають соло або поєднуються з оберегами (хрестики, ладанки тощо) та з різними кулонами. Щодо стилістичного акценту, то чоловічі моделі відрізняються універсальністю тому гармонійно виглядають і з білою сорочкою та костюмом і з джинсовим прикидом чи клубним піджаком і майкою.


Жіночі колекції більш багатогранні і тут доступні навіть ланцюжки з золота декоровані дорогоцінним камінням. І саме вибір на всі смаки і бюджети дозволяє підібрати ланцюжок і для себе, і на презент. Так, адже консультанти Zlato радять не забувати саме про золоті ланцюжки, коли треба підібрати красивий і корисний презент із групи «прикрас».